Pancreaschirurgie A.S.Z.

A.S.Z. blijft erkend referentiecentrum voor complexe pancreaschirurgie

In 2019 werd het A.S.Z. erkend door de overheid als referentiecentrum voor pancreaschirurgie. Het RIZIV heeft de afgesloten overeenkomsten voor het A.S.Z. als referentiecentrum voor complexe chirurgie van de pancreas bestendigd.

Het RIZIV nam die beslissing om de erkenning te verlengen op basis van cijfers van het Kankerregister. Daaruit blijkt dat de drempels voor het uitoefenen van deze complexe chirurgie werden behaald in de periode van 1 juli 2019 tot en met 30 juni 2022.

Het RIZIV nam die beslissing om de erkenning te verlengen op basis van cijfers van het Kankerregister. Daaruit blijkt dat de drempels voor het uitoefenen van deze complexe chirurgie werden behaald in de periode van 1 juli 2019 tot en met 30 juni 2022. Cijfers van het Kankerregister tonen ook aan dat de overlevingskansen in die centra veel hoger liggen dan in ziekenhuizen met minder expertise.

Pancreaskanker is een moeilijk te behandelen aandoening. De ziekte vraagt vaak om complexe chirurgische ingrepen. De kans op complicaties vermindert aanzienlijk als een ervaren team die operaties uitvoert.

Dr. Bert Van den Bossche, hepatobiliaire en pancreaschirurg A.S.Z., is uitermate tevreden dat deze erkenning opnieuw werd toegekend. “Door dergelijke complexe ingrepen te laten uitvoeren door een ervaren team vermindert de kans op complicaties tijdens en na de operatie, en verhogen de overlevingskansen”, voegt hij toe.

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.