A.S.Z. en OLV starten voorbereidingen fusie

A.S.Z. en OLV starten voorbereidingen fusie

Het A.S.Z. ziekenhuis en het OLV Ziekenhuis voeren reeds geruime tijd gesprekken over hoe ze hun activiteiten kunnen integreren en afstemmen op elkaar. In het kader daarvan starten beide ziekenhuizen met een informatie- en consultatieronde bij de belangrijkste betrokkenen. Hebben we in 2025 één Aalsters ziekenhuis?

Het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis A.S.Z. heeft campussen in Aalst, Geraardsbergen en Wetteren. Het OLV Ziekenhuis is aanwezig in Aalst, Asse en Ninove. Niet onlogisch dat de twee ziekenhuizen al geruime tijd kijken hoe ze activiteiten kunnen integreren.

Doel: fusie in 2025

De respectievelijke bestuursorganen en directies gaan na hoe deze samenwerking concreet vorm kan krijgen en in een akkoord kan worden gegoten. In functie daarvan starten de respectievelijke directies vandaag met een informatie- en consultatieronde met de belangrijkste interne stakeholders. Dat zijn bijvoorbeeld de vertegenwoordigers van de medewerkers en de artsen.

Het is de intentie van de betrokken partijen om deze fase tegen 9 juli 2022 af te ronden met de ondertekening van een integratieprotocol. Dat integratieprotocol bepaalt de verdere voorbereidende fasen en voorziet dat de betrokken partijen vanaf begin 2025 kunnen fusioneren.

Iedereen mee

De directies van de betrokken partijen stellen dat alle artsen en medewerkers van beide ziekenhuizen kunnen meestappen in dit nieuwe verhaal. Zij engageren zich ook om op regelmatige tijdstippen te communiceren over de voortgang van deze voorbereidingen.

Deze intentie tot fusie is ingegeven door de snelle veranderingen in het zorglandschap die tal van uitdagingen met zich meebrengen. Ook de ziekenhuizen dienen hun rol aan te passen in functie van maatschappelijke, wetgevende en medische evoluties. Met dit initiatief willen het A.S.Z. ziekenhuis en het OLV Ziekenhuis hierop anticiperen in het belang van de patiënten, de betrokken artsen en medewerkers en de zorgprofessionals in de eerste lijn.

A.S.Z. en OLV starten voorbereidingen fusie

LEES MEER OP ZORGMAGAZINE.BE

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.