Typ om te zoeken

In the spotlight Innovatie Techniek Ziekenhuizen

A.S.Z. koos voor een modulaire bouwmethode voor de nieuwe dienst Geriatrie A.S.Z. Aalst

Delen

Het A.S.Z. werkt altijd aan verbeteringen, om zo haar patiënten de beste zorg te kunnen bieden. We zorgen graag voor comfort, kwaliteit, ruimte en veiligheid. In het voorjaar van 2022 opent bovenop de PAAZ een splinternieuwe afdeling Geriatrie op campus Aalst. Deze gloednieuwe afdeling zal 25 bedden tellen en biedt alle comfort aan de geriatrische patiënten. De kamers zullen licht, modern en groot ogen. De nieuwe afdeling zal ook beschikken over een mooie dagzaal en een ruime kiné-/ergoruimte.

Grote verbouwingswerken

“Het A.S.Z. koos voor een modulaire bouwmethode. Dit heeft als voordeel dat de hinder op de werf tot een minimum wordt beperkt. De 32 modules werden gemaakt in een fabriek in Duitsland en werden d.m.v. van een speciaal nachtelijk transport naar onze campus gebracht. Eén module is tot 24 m lang, 4,5 m breedte en 3,8 m hoogte, het gewicht van één module bedraagt ongeveer 24 ton. Vervolgens werden deze modulaire units met een grote montagekraan nauwkeurig in positie gebracht” vertelt Pascal De Ras, projectleider A.S.Z. “Het betreft een staalbouw, dit vereist een nauwkeurigheid tot op 1 mm. Op vier dagen tijd werden de 32 bouwmodules geplaatst en bouwde de firma ALHO een winddicht gebouw.”

Modulair bouwen heeft nog een aantal extra voordelen:

  • Hoge kwaliteit van bouwen
  • Weersonafhankelijk kunnen werken
  • Minder afval op de werf en dus een ecologische manier van bouwen

Momenteel zijn we bezig met de binnenafwerking en technieken. In de loop van 2022 zal deze splinternieuwe afdeling Geriatrie de deuren openen.

Kwaliteitsvolle zorg binnen een warme & huiselijke sfeer

“De doelstellingen van een geriatrische dienst zijn, naast het behandelen van de acute pathologie, een streven naar maximale zelfredzaamheid en onafhankelijkheid, verbetering van de levenskwaliteit en bevordering van de reïntegratie in het thuismilieu of thuisvervangend milieu en zo nodig met ondersteuning van een sociaal netwerk. Deze splinternieuwe dienst Geriatrie focust op dat totaalplaatje van patiënten. Het doel van deze vernieuwingen is om de dienst maximaal aan te passen aan de noden van oudere patiënten. Bij de inrichting zal de nodige aandacht worden besteed aan een gezellige, huiselijke uitstraling” vertelt dr. Veerle Immegeers, diensthoofd Geriatrie A.S.Z. 

Foto ® A.S.Z. Ziekenhuis

LEES OOK OP ZORG Magazine:

Laat een commentaar na

Your email address will not be published. Required fields are marked *