Ackinas helpt Waregems ziekenhuis bij automatiseringsproces

In het Onze-Lieve-Vrouw van Lourdesziekenhuis in Waregem gebeurde het ter beschikking stellen van procedures en werkvoorschriften volgens een gedecentraliseerde procedure in een papieren versie, waarbij er onvoldoende controle was over het feit dat op alle afdelingen alle procedures in de laatste versie aanwezig waren voor het personeel. “We wilden automatiseren, zodat we de zekerheid konden bieden dat het beheer van procedures en werkvoorschriften een centraal gegeven is, waarbij de laatste versie continu ter beschikking was,” legt Iny De Wymmer uit.
Om dit op te lossen, contacteerde het Waregems ziekenhuis Ackinas. “Dit bedrijf zorgde voor een documentbeheersysteem dat een volledig antwoord biedt op onze vereisten. Het voordeel van het pakket van Ackinas is het feit dat naast documentbeheer de procedures en werkvoorschriften meegenomen worden in het procesbeheer.”
Nu zijn alle procedures en werkvoorschriften ter beschikking via het intranet van het ziekenhuis. Een volgende stap naar procesbeschrijving en koppeling is gepland. Ook de BSC zal verder uitgewerkt worden en opgevolgd worden via het pakket van Ackinas. “We zijn dan ook tevreden, omdat er zich geen enkel probleem stelt en alle procedures of werkvoorschriften correct beschikbaar zijn.”
(BVC)

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.