Typ om te zoeken

HR

ADMB, Zenito en Provikmo worden Liantis: de meest omvattende dienstengroep, voor al wie onderneemt 

Delen

HR-partner ADMB en zijn externe preventiedienst Provikmo smelten op 10 september samen met Zenito, gespecialiseerd in opstart en sociale bescherming voor zelfstandige ondernemers. Samen worden de drie partners één groep met een nieuwe naam: Liantis. De nieuwe groep is uniek in België omdat hij als enige álle persoons- en personeelszaken onder één dak verenigt. 

 

Groep ADMB is zeker geen onbekende in het Belgische HR-landschap: dagelijks ondersteunen 1.450 medewerkers het personeels- en welzijnsbeleid van vele tienduizenden werkgevers. Het oranje-groene logo is een vertrouwd gezicht in het straatbeeld én op de voetbalshirts van Cercle Brugge en KAS Eupen. Maar daar komt verandering in. Vanaf maandag 10 september gaan ADMB en Provikmo samen met Zenito, de bekende dienstengroep voor zelfstandige ondernemers. Zo ontstaat een nieuwe groep waar meer dan 1.700 medewerkers vanuit 60 vestigingen ruim 191.000 zelfstandige ondernemers en bijna 65.000 werkgevers ondersteunen bij al hun ‘mensenzaken’; de enige in België in zijn soort. 

 

De nieuwe dienstengroep zal door het leven gaan als Liantis – inclusief nieuw logo en nieuwe huisstijl – en positioneert zich op een unieke manier in het Belgische ondernemers- en werkgeverslandschap. “Bij geen enkele andere speler kunnen ondernemers en werkgevers voor ál hun persoons- en personeelszaken terecht,” stelt Philip Van Eeckhoute, gedelegeerd bestuurder van de nieuwe groep. “Liantis wordt de enige dienstengroep in België die het hele ondernemerstraject afdekt: van de start als zelfstandige over de aanwerving van werknemers, de uitbouw van een HR- en preventiebeleid en de bescherming tegen ondernemingsrisico’s, tot het pensioen. Als vertrouwde compagnon de route zal Liantis in elke fase van dat parcours klaarstaan met gepaste oplossingen.”

 

Dankzij de samensmelting kan Liantis zijn klanten ook beter bijstaan: ze kunnen voortaan bij één organisatie terecht, via één toegangspoort – en niet langer drie afzonderlijke. Op die manier wil Liantis het ondernemerschap in dit land nog meer stimuleren: “Onze klanten – zelfstandige ondernemers, KMO en grotere werkgevers, uit alle sectoren – moeten vooral kunnen focussen op hún activiteiten. Precies daarom maken we het hen graag een stuk makkelijker. Er komt één organisatie met een geïntegreerde en op maat gemaakte aanpak waar ondernemende mensen hun zorgen en vragen kunnen neerleggen – onze ruim 1.700 deskundigen doen de rest”, aldus Van Eeckhoute. 

 

De nieuwe groep kan ook rekenen op een sterke raad van bestuur. Jozef Vandenberghe (huidig voorzitter ADMB en Provikmo) wordt voorzitter, geflankeerd door twee vice-voorzitters: Herwig Dejonghe (ondernemer en huidig voorzitter Zenito) en Piet Vandeputte (advocaat en vice-voorzitter ADMB). Jan Steverlynck (huidig gedelegeerd bestuurder Zenito) zal mee de bakens uitzetten als bestuurs- en directielid van Liantis. 

 

www.liantis.be