Amicimi alarmknop biedt zorgverleners veiligheid

[Partner Content] Amicimi is een alarmknop voor zorgverleners. Zij worden soms met moeilijke patiënten geconfronteerd en kunnen zo snel hulp inroepen. Het systeem is discreet en gebruiksvriendelijk.  

De Amicimi alarmknop is geschikt voor de hele zorgsector, denk aan ziekenhuizen, psychiatrische centra, woonzorgcentra, huisartsen die op ronde gaan. Het is een discrete alarmknop die zorgverleners in risicovolle situaties kunnen gebruiken, bijvoorbeeld wanneer een patiënt agressief reageert. “Onveilige situaties kan je niet uitsluiten. Medewerkers voelen zich een pak veiliger als ze weten dat ze heel snel alarm kunnen slaan”, zegt Levi Van Zele, zaakvoerder van Punfyre

Onopvallend  

Een groot pluspunt is dat de Amicimi alarmknop niet opvalt. De knop kan de zorgverlener perfect aan een sleutelbos of een badge hangen. Met één kneep geeft hij aan dat er iets misloopt. Op zijn smartphone staat een Amicimi-app die het signaal onmiddellijk doorgeeft aan de alarmcentrale van Securitas of aan de contactpersonen die de zorgverlener koos. Dat kan een collega zijn of iemand uit de eigen kennissenkring. De app deelt ook de real-time locatie en geluidsopname. De contactpersoon kan dankzij de geluidsopname bepalen of het volstaat de zorgverlener te bellen, of dat hij meteen ter plaatse moet gaan. Wanneer de zorgverlener de telefoon niet opneemt, worden lokale hulpdiensten binnen één minuut gewaarschuwd. Leidinggevenden kunnen via het dashboard een aantal zaken opvolgen, zoals wie een alarmknop heeft, hoelang het abonnement loopt, wanneer de batterij het laatst getest is en een overzicht van het aantal meldingen.  

Versoepeling abonnement 

“Punfyre heeft het abonnementsysteem vereenvoudigd. Nu hebben alle Amicimi abonnementen een alarmknop met inruilgarantie. Het Buddy-abonnement omvat een discrete alarmknop, een gratis Amicimi app, een FollowMe slim alarm, meldingen per e-mail en sms. Een Plus-abonnement gaat nog een stapje verder. Je hebt alles wat Buddy biedt, maar ook de klok rond hulpverlening, alarmopvolging door Securitas en hulpdiensten sneller ter plaatse”, aldus Levi Van Zele. De inruilgarantie houdt in dat je een alarmknop die (bijna) is opgebruikt, kan inruilen voor een nieuw exemplaar. Je stuurt de alarmknop naar Punfyre met vermelding van je abonnement of contactgegevens. De batterij van de Amicimi alarmknop gaat twee tot drie jaar mee, afhankelijk van het gebruik. Als je abonnement nog loopt, kan je de Amicimi alarmknop inruilen als die minstens een jaar oud is. Via jouw account op de website kan je actief je abonnement beheren.  

Beheerportaal  

Punfyre werkt volop aan een beheerportaal om zorginstellingen beter te ondersteunen. Dat is zinvol voor bijvoorbeeld het abonnementenbeheer. “Zo kunnen we nagaan wie welk abonnement gebruikt, tot wanneer het actief is of wanneer er voor het laatst een alarm werd gegeven. Er is de mogelijkheid om het alarm te testen zodat gebruikers met het systeem vertrouwd zijn en er in geval van nood heel snel mee kunnen werken. Op die manier wordt het gebruik van het alarm een reflex, zorgverleners verliezen geen tijd met nadenken wat ze precies moeten doen”, zegt Levi Van Zele. Nog nieuwe initiatieven zijn organisatie-specifieke branding in de app, productpagina’s die op verschillende doelgroepen zijn afgestemd, meer communicatiemogelijkheden via de app en de integratie van valdetectie.  

Amicimi Infographic

LEES OOK OP ZORG Magazine:

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwbrief.