andreaz

Limburgs ziekenhuisnetwerk heet voortaan andreaz

De ziekenhuizen az Vesalius in Tongeren, Jessa in Hasselt, Sint-Franciscus in Heusden-Zolder en Sint-Trudo in Sint-Truiden behoren tot het ziekenhuisnetwerk dat de naam andreaz heeft gekregen. De ‘az’ op het einde verwijst naar het feit dat het om vier algemene ziekenhuizen gaat. Daarna wil het ook volledig zijn in het zorgaanbod, ‘van a tot z’.

Sinds 2019 vormen de vier ziekenhuizen een klinisch netwerk. Dat netwerk gaat er prat op de kwaliteit van zorg te verhogen, en die zo dicht mogelijk bij huis aan te bieden.

“Deze gedeelde missie en visie is er al een tijdje en we willen die ook graag tot uiting laten komen in de naam en het logo van ons ziekenhuisnetwerk,” zegt Yves Breysem, algemeen directeur van het Jessa Ziekenhuis. “Andreaz verwijst natuurlijk naar Andreas Vesalius, de grondlegger van de moderne geneeskunde en benadrukt de kwaliteit en professionaliteit waar we met de vier ziekenhuizen voor staan. Maar de keuze voor een voornaam is ook heel bewust. Andreaz klinkt heel menselijk en toegankelijk en dat willen we zijn voor patiënten, hun naasten en onze medewerkers en artsen.”

andreaz
Zo ziet het logo van ziekenhuisnetwerk andreaz eruit.

Andreaz wil een aantrekkelijke werkgever zijn. “Door kennis, competenties en middelen uit te wisselen, kunnen we efficiënter werken. Dat is positief voor de patiënt. Het biedt ook carrièrekansen voor artsen en andere medewerkers”, vertelt Yves Germeaux, voorzitter van de medische raad van az Vesalius.

Ook buiten het netwerk samenwerken

“Patiënten hebben vaak een vertrouwd ziekenhuis dicht bij huis en kunnen tijdens hun zorgtraject zoveel mogelijk in dat ziekenhuis behandeld en verzorgd worden. Dankzij het netwerk gebeurt dat met alle aanwezige kennis en kunde”, vult Joan Vlayen, hoofdarts van Sint-Trudo Ziekenhuis aan. Het kan zijn dat patiënten voor een bepaalde ingreep of behandeling worden doorverwezen naar een ander netwerkziekenhuis. “Daarna keer je terug naar je vertrouwde ziekenhuis voor de verdere behandeling.”

Het ziekenhuisnetwerk wil ook met andere ziekenhuizen samenwerken. “We willen geïntegreerde zorg uitrollen om patiënten te ondersteunen”, zegt Nadja Vanaroye, voorzitter van de raad van bestuur van het Sint-Franciscusziekenhuis. “Ook als de nodige zorgpartners zich niet binnen de muren van het ziekenhuis bevinden.”

LEES OOK OP ZORGMAGAZINE:

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.