Typ om te zoeken

In the spotlight Ziekenhuizen

Antwerp Symphony Orchestra geeft uniek concert in WZC Immaculata

Delen

In Woonzorgcentrum Immaculata trad het Antwerp Symphony Orchestra op voor een overvolle zaal. Een honderdtal residenten genoten zo van prachtige klassieke muziek. Het unieke concert kwam er na een emotionele brief die enkele jaren geleden door een ex-medewerkster geschreven werd.

Een memorabele belevenis

Memorabele belevenissen staan centraal bij het WZN Edegem. De komst van het Antwerp Symphony Orchestra maakt deel uit van die reeks speciale momenten. Een honderdtal residenten van Woonzorgcentrum Immaculata en een veertigtal bezoekers van Dienstencentrum Den Appel genoten één uur lang van het orkest in Café Kletskop. 35 muzikanten speelden, onder leiding van dirigent Steven Verhaert, klassieke muziek. “Brahms en Puccini kwamen aan bod maar ook The Beatles werden opgevoerd”, zegt Max Cassiers, expert communicatie van het WZN Edegem. “De combinatie van de muziek en de galm in Café Kletskop zorgde voor een kippenvelmoment bij iedereen in de zaal. Ik heb tijdens het concert enkele bewoners een traan zien wegpinken door de schoonheid van de muziek.”

Emotionele brief

Het verhaal achter de komst van het Antwerp Symphony Orchestra is uniek. “Enkele jaren geleden schreef onze toenmalige coördinator Welzijn een brief naar het Antwerp Symphony Orchestra. Het orkest was daardoor geëmotioneerd. Daarom besloten ze om ook in ons woonzorgcentrum te komen spelen”, zegt Cassiers. “We zijn zeer vereerd om de vroegere ‘Filharmonie’ bij ons te mogen ontvangen. Vele residenten van het WZC Immaculata en bezoekers van het Dienstencentrum Den Appel zijn grote fan van klassieke muziek. Ze kunnen zelf onmogelijk naar de Koningin Elisabethzaal gaan. Voor hen is dit dus de enige kans om het Antwerp Symphony Orchestra nog eens live te kunnen bekijken. Ze kijken er al weken naar uit. Elke dag vragen ze aan mij wanneer het grote moment is. Dat moment is nu aangebroken.”

Antwerp Symphony Orchestra Mobiel

Dit optreden maakt deel uit van het Antwerp Symphony Orchestra Mobielproject. Het orkest wil daarmee diegenen bereiken die letterlijk belemmerd zijn een concert bij te wonen. Het speelt met gelegenheidsdirigent Steven Verhaert in woonzorgcentra, dienstverleningscentra, ziekenhuizen, psychiatrische instellingen, gevangenissen en opvangcentra.

Laat een commentaar na

Your email address will not be published. Required fields are marked *