health&care award.jpg

aperi wint Health&Care award in categorie innovatie

Op vrijdag 30 september werden op de grootste vakbeurs voor de zorgsector de Health&Care awards uitgereikt door Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, Jo Vandeurzen. aperi sleepte de publieksprijs in de wacht en kon hiermee haar nominatie in de categorie ‘innovatie’ verzilveren. 

De beurs Health&Care is hét ontmoetingsplatform voor zorgprofessionals en wil samenwerkingen tussen overheid, zorgsector en zorgindustrie aanmoedigen, nieuwigheden in de kijker plaatsen en creativiteit aanmoedigen, doordachte architectuur de aandacht geven die het verdient en gastvrijheid belonen.

De awards werden bijgewoond door Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, Jo Vandeurzen die de inleiding voor zijn rekening nam. “Het behoud van kwaliteit en toegankelijkheid van zorg en welzijn in Vlaanderen is een belangrijke uitdaging. De vraag naar chronische en geestelijke zorg neemt toe, onder meer door de vergrijzing. Velen willen die bovendien via de thuiszorg krijgen en technologie kan hierbij ondersteunen.”

Met aperi Home willen we net inspelen op deze verandering in de zorgsector. aperi Home is een digitaal communicatieplatform dat zich volledig richt op senioren die langer zelfstandig thuis willen wonen. Concreet verschijnt in de (huis)kamer van de senior een touchscreen, waarop hij of zij informatie kan raadplegen, de radio kan bedienen, zorg kan aanvragen,… Het systeem wordt als het ware zijn of haar persoonlijke zorgassistent. Het uitgangspunt was de creatie van een communicatietool die senioren, zorgverleners en hun familie op een eenvoudige manier verbindt, op elk moment van de dag, op elke plek.

Digitale communicatie zorgt voor meer contact

Met aperi Home hebben we de ambitie om de thuiszorg van morgen aan te bieden. Naast alle functionaliteiten die met verzorging te maken hebben, werd daarom ook specifiek gekeken naar een betere communicatie. In aperi home zit bijvoorbeeld een digitaal heen-en-weer-schriftje waarmee verzorgenden en familie kunnen communiceren. . Maar wat het systeem voor de oudere en zijn familie nog leuker maakt, is dat het helpt om afstanden te overbruggen. Via een app of webapplicatie is het mogelijk om foto’s naar het scherm van de oudere te sturen, of om een videogesprek te voeren. Aperi Home is dus veel meer dan een zorgsysteem: het is een integrale communicatietool. In de toekomst zullen we zelfs nog meer social media koppelen, om het contact tussen ouderen en hun familie te intensifiëren.

Met aperi home willen we de noden van alle actoren in het zorgproces bedienen. Voor de mantelzorgers en professionele verzorgers is het een handige tool om eenvoudig met elkaar te communiceren en dankzij de alarmeringsfunctionaliteiten biedt het op elk moment van de dag gemoedsrust. Voor de bewoner helpt het om afstanden te overbruggen met familie en vrienden en om altijd in contact met hen te staan. Voor de directie van assistentiewoningen en serviceflats biedt aperi Home de mogelijkheid om het beheer van de instelling te ondersteunen. Niet alleen zorgt de flexibiliteit van het systeem voor de integratie en koppeling met alle andere gerelateerde systemen, daarnaast zijn er modules die op een eenvoudige manier kunnen rapporteren over de bewoners en hun zorgprestaties.

En wij blijven nog continu verder ontwikkelen, waardoor de instellingen die het systeem in huis halen, steeds over de meest recente toepassingen en technologie zullen beschikken.

Bron: Aperi – eigen berichtgeving

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwbrief.