Afdeling ASZ Geriatrie

A.S.Z. opent nieuwe afdeling Geriatrie op campus Aalst

A.S.Z. Ziekenhuis opende zopas een nieuwe geriatrische afdeling op campus Aalst. Deze telt 25 bedden, twee isolatiekamers, meer veiligheid en een tillift op iedere kamer. De afdeling beschikt ook over een dagdienst en kinézaal.

“Onze nieuwe afdeling focust op wat een geriatrische dienst moet zijn: een plaats waar patiënten behandeld worden maar ook gesteund worden in hun zelfredzaamheid. Verbetering van de levenskwaliteit staat bovenaan”, vertelt dr. Veerle Immegeers, diensthoofd Geriatrie A.S.Z. “We willen onze dienst maximaal aanpassen aan de noden van oudere patiënten. Daarom werd bij de inrichting aandacht besteed aan een gezellige en huiselijke uitstraling.”

Comfort voor patiënt en zorgprofessional

Er is veel lichtinval. De kamers hebben een moderne uitstraling met fotowanden en veel groen. “Onderzoeken tonen aan dat natuurfoto’s als onderdeel van een helende omgeving stressreducerend en rustgevend werken.” De kamers voorzien in het comfort van patiënt en werknemer. “Alle diensten krijgen dan ook inspraak tijdens de verbouwingswerken. Zo is de nieuwe afdeling ook aangepast aan hun noden”, vult Alain Parewyck, administratief directeur A.S.Z. aan.

Team afdeling Geriatrie ASZ
Het team Geriatrie van A.S.Z. kreeg inspraak bij de verbouwingswerken.

A.S.Z. gaat prat op een multidisciplinaire aanpak voor ouderen, zodat een verlies van zelfstandigheid beperkt wordt. Dat heeft op zijn beurt een invloed op psychisch functioneren. ‘Het geriatrisch team bestaat uit verschillende disciplines, die niet enkel aandacht hebben voor lichamelijke aandoeningen, maar ook voor andere facetten van het welzijn van de patiënt’, klinkt het.

LEES OOK OP ZORG MAGAZINE:

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.