prostaatkliniek AZ Alma

AZ Alma opent prostaatkliniek in movember

AZ Alma gaat van start met een prostaatkliniek. Patiënten met een vermoeden of diagnose van prostaatkanker kunnen er terecht bij de uroloog en oncocoach. Niet toevallig opent het ziekenhuis deze kliniek in movember, de maand die in teken staat van onder andere prostaatkanker.

“Tijdens de raadpleging in de Prostaatkliniek willen we het zorgtraject voor de patiënt zo vlot en efficiënt mogelijk doen verlopen”, licht uroloog Cedric Goes toe. “Op donderdag kunnen patiënten aansluitend gezien en behandeld worden over de verschillende specialismen heen.  Hiermee willen we de tijd tussen de eerste consultatie en de uiteindelijke start van de behandeling terugdringen. Zo hoeft de patiënt minder vaak naar het ziekenhuis te komen.”

Officieel opende de kliniek haar deuren donderdag 17 november. Dat is geen toevallige datum: movember staat traditioneel in teken van prostaatkanker, teelbalkanker en de gezondheid van de man meer in het algemeen. Dat is nog steeds noodzakelijk, laat ook Stichting tegen Kanker weten. De organisatie raadt mannen aan een zelfonderzoek uit te voeren. “Teelbalkanker is een ziekte die niet vaak voorkomt, maar het is één van de weinige kankervormen die in opmars is”, klinkt het. De diagnose van teelbalkanker wordt gesteld tussen de 15 en 44 jaar, met een piek rond de leeftijd van 30 jaar. 87 procent wordt in een vroeg stadium gediagnosticeerd. De overleving bedraagt dan ook 98 procent na vijf jaar.

LEES OOK OP ZORG MAGAZINE:

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.