Website Az Damiaan.jpg

AZ Damiaan lanceert nieuwe website

Begin mei lanceerde AZ Damiaan een volledig nieuwe ziekenhuiswebsite (www.azdamiaan.be) met enkele opmerkelijke voordelen voor de diverse gebruikers zoals patiënten en (zorg)professionals. De website oogt hedendaags en is volledig aangepast aan het gebruik op zowel een traditonele computer als op een tablet en smartphone. Een overzichtelijke navigatie zorgt voor een hoge gebruiksvriendelijkheid zodat de bezoekers van de website snel de informatie kunnen vinden waarnaar ze op zoek zijn. De zoekfunctie werkt met tekstsuggesties en is zo een extra hulpmiddel om vlot tot bij de juiste informatie te komen. 

Het zorgaanbod 

Elke raadpleging en elke dienst wordt voorgesteld. Bovendien heeft elke arts een eigen contactpagina. De algemene informatie omtrent de diensten en raadplegingen is nog uitgebreid met extra informatie over aandoeningen, onderzoeken en behandelingen. Ook patiëntenbrochures, die een aanvulling vormen op het persoonlijk contact met de arts of zorgverlener, zijn vlot raadpleegbaar. We zetten ook onze kwaliteit van zorgverlening (met een transparante publicatie van de kwaliteitscijfers) en enkele troeven in de kijker. Huisartsen en stagelopende studenten kunnen na het inloggen op onze website extra informatie raadplegen. 

Bereikbaarheid, jobaanbiedingen en nog veel meer… 

De nieuwe website is ook een handig hulpmiddel om de weg te vinden naar het ziekenhuis maar ook het routesysteem binnen het ziekenhuis is volledig geïntegreerd. Wie graag wil komen werken in AZ Damiaan, kan via www.jobs.azdamiaan.be alle informatie vinden en meteen online solliciteren. Ook de activiteiten en nieuwsberichten zijn vlot raadpleegbaar. En wil je regelmatig op de hoogte gehouden worden? Schrijf je dan zeker in op de digitale nieuwsbrief. 

Transparante prijssimulator 

Tenslotte kiest AZ Damiaan ook voor transparantie. Via een simulator kunnen patiënten een prijsraming van een opname opvragen. Recent kwam nog in de media dat een patiënt zelden weet wat een ingreep of behandeling kost. In de simulator krijg je een raming voor ruim 300 soorten ingrepen. Uiteraard is de uiteindelijke kostprijs soms nog afhankelijk van diverse factoren maar dankzij deze unieke simulator kan de patiënt alvast een goede inschatting maken. Az Damiaan is trots op de ingebruikname van deze nieuwe website. We zijn er van overtuigd dat de drukbezochte website (ruim 1.500 gebruikers per dag) nu nog meer informatie herbergt, die op een veel gebruiksvriendelijkere manier toegankelijk is. Dit project kwam tot stand in samenwerking met webbureau Glue. Zij hielpen ons een frisse, gebruiksvriendelijke website te bouwen die ons nog beter zal (ver)binden met de patiënten en gebruikers.

Bron: AZ Damiaan – eigen berichtgeving 

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.