SP-Technologists3.jpg

az groeninge neemt nieuw mammografietoestel in gebruik

Deze week neemt de dienst medische beeldvorming van az groeninge een nieuw mammografietoestel in gebruik: de Senographe Pristina van GE Healthcare. Naast de hogere kwaliteit van de beelden valt vooral op hoe de patiënt zelf een actieve rol kan spelen.

Dankzij de hogere gevoeligheid van de “tomosynthese”-opnames kunnen we nu borsttumoren en andere letsels beter opsporen, zonder verhoging van de stralendosis voor de patiënt.

Patiënt bepaalt zelf de druk

Compressie van de borst is voor veel patiënten beangstigend. Na een correcte positionering door de verpleegkundige kan de patiënt via de draadloze afstandsbediening van de Pristina zelf de druk verhogen tot een voor beide partijen aanvaardbaar niveau. Door die vorm van controle is de patiënt minder bang voor de pijn en zal ze veelal druk geven tot voorbij haar gebruikelijke pijngrens.

Het toestel heeft een rustgevend design met mooi afgeronde randen waardoor de patiënt de mammografie op een zo ontspannen mogelijke manier kan beleven. 

 

De Senographe Pristina van GE Healthcare die az groeninge in gebruik neemt, is het eerste in België en bij de tien eerste wereldwijd. De dienst medische beeldvorming van az groeninge investeert hiermee nogmaals in de meest moderne technologie. Tegelijk betekent dit toestel een extra troef in de preventie en bestrijding van kanker. 

Bron: az groeninge – eigen berichtgeving

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.