AZ Maria Middelares

AZ Maria Middelares ontslaat medewerker na racistische uitlatingen

Een medewerker van AZ Maria Middelares in Gent is vandaag ontslagen. Dat gebeurde omdat de vrouw in kwestie op sociale media zeer racistische uitlatingen had gepost op sociale media. “We tillen hier ernstig aan.”

De medewerker, die als verpleegkundige werkte, had het onder meer over ‘vuil krapul’ als reactie op een bericht over een bakker die een WK-taart had gebakken voor Marokko… Dat ontging ook haar werkgever niet, die er zwaar aan tilde. “Deze uitlatingen waren kwetsend voor een hele gemeenschap en voor heel wat individuen, waaronder wijzelf. Wij wensen dan ook openlijk afstand te nemen van deze uitspraken, die absoluut niet stroken met de waarden die we in ons ziekenhuis nauw in het hart dragen”, zo reageert het ziekenhuis in een reactie.

“We tillen hier ernstig aan en hebben hiervoor de nodige maatregelen genomen: de arbeidsovereenkomst met de medewerker is met onmiddellijke ingang beëindigd, we hebben een melding ingediend bij Unia, alsook een klacht neergelegd tegen haatdragende en racistische uitspraken bij de politie”, zo klinkt het nog.

LEES MEER OP ZORGMAGAZINE.BE

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.