Maria Middelares Sportbedrijf

AZ Maria Middelares ontvangt label Sportbedrijf

In een ziekenhuis staat gezondheid altijd voorop, maar dat AZ Maria Middelares de gezondheid van medewerkers ook op de eerste plaats zet door samen te bewegen en te sporten, levert het Gentse ziekenhuis het Label Sportbedrijf 2022 – 2023 op.

Sport Vlaanderen bekroont AZ Maria Middelares als eerste ziekenhuis in Oost-Vlaanderen. Dit label is een pluim op de hoed van het Greenteam, een interne werkgroep die zich inzet voor meer een ecologische en gezonde ziekenhuisomgeving. De collega’s die zich hiervoor engageren, komen uit alle hoeken van het ziekenhuis. “De doelstelling is het verbeteren van het beweegpatroon van de collega’s, in combinatie met gezonde voeding en een beter psychosociaal welbevinden”, klinkt het.

Finse piste en bewegingstips

Het Greenteam blijft niet bij mooie woorden alleen. Ze zorgden alvast voor een Finse piste op het terrein van het ziekenhuis, en stelden de revalidatieruimte van patiënten open buiten openingsuren. Daarnaast kunnen collega’s in het SportMedisch Centrum in Gentbrugge langsgaan voor een sporttraject op maat. Inclusief bewegingstips voor de thuiswerkers. Ten slotte voorziet AZ Maria Middelares ook in fietsleasing, fietslessen en fietsvergoedingen.

“Het label Sportbedrijf is een mooie bekroning van onze inspanningen”, zegt algemeen directeur Christophe Mouton. “We blijven zoeken naar nieuwe manieren om onze medewerkers aan het bewegen te krijgen. Ik ben ons Greenteam, een ziekenhuisbrede werkgroep bestaande uit een hele groep van geëngageerde medewerkers, bijzonder dankbaar om hier mee de schouders onder te zetten.”

LEES OOK OP ZORG MAGAZINE:

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.