AZ Maria Middelares

AZ Maria Middelares krijgt MedTech-hub, woningen en buurtpark

AZ Maria Middelares krijgt een grondige renovatie. Er komt een ondernemershub op de bovenste verdiepingen. De gebouwen naast het ziekenhuis maken plaats voor duurzame appartementen en woningen en de huidige betonnen parking wordt een groot publiek park. De eerste werken starten volgend jaar.

Wonen en zorg gaan hand in hand, vinden ze bij AZ Maria Middelares in Gentbrugge. Om die reden krijgt de buurt rond het ziekenhuis een nieuwe invulling. Projectontwikkelaar Rvive zal ongeveer 36 appartementen en 11 woningen bouwen en een nieuw sportmedisch centrum. De leegstaande verdiepingen van het ziekenhuis krijgen eveneens een make-over. De verharde parking wordt een buurtpark. Parkeren zal voortaan grotendeels ondergronds gebeuren. Deze parking kan na de kantooruren gebruikt worden door buurtbewoners die een parkeerplek willen huren. Directe buurten van wzc Ter Hoveningen en wijkgezondheidscentrum De Punt zijn betrokken in de planning.

AZ Maria Middelares
Steven Rosseel van projectontwikkelaar Revive en Christophe Mouton, CEO AZ Marie Middelares

“De parking verdwijnt grotendeels ondergronds en zal uit twee bouwlagen bestaan. Ook tussen de nieuwe gebouwen zorgen bomen en planten voor een oase van rust”, vertelt Steven Rosseel van Revive. “Op het dak van het ziekenhuis komt een daktuin met dakterras voor het personeel.”

Een gezonde leefomgeving creëren

Tot slot voorziet de nieuwe planning in een MedTech-hub. “Dit zal een plaats zijn voor medische technologieverblijven”, klinkt het. “Naast private kantoor- en atelierruimtes, komen er gedeelde faciliteiten zoals vergaderzalen, phoneboots, lunchplekken en een cleanroom.” Met deze transformatie hoopt het ziekenhuis bij te dragen aan een gezonde leefomgeving.

De voorbereidingen voor de eerste vergunningsaanvragen lopen volop. In de eerste fase, die volgend jaar start, zullen de gebouwen naast het ziekenhuis gesloopt worden, vervolgens begint de renovatie aan het ziekenhuis en de inrichting van het MedTech-hub. Nadien start de bouw van de woningen en appartementen. Als alles volgens plan verloopt zullen de werken in 2026 volledig afgerond zijn.

LEES OOK OP ZORG MAGAZINE:

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.