Kris Beeckman

AZ Sint-Blasius stelt Kris Beeckman aan als tijdelijk gedelegeerd bestuurder

Vanaf 1 juli gaat Kris Beeckman aan de slag als gedelegeerd bestuurder bij het Algemeen Ziekenhuis Sint-Blasius van Dendermonde. Het gaat om een tijdelijke opdracht waarbij de focus zal liggen op het verder verankeren van het ziekenhuis in de regio. “Ik kijk ernaar uit om onze ambitieuze visie op de toekomst samen met de directie en de artsen en met onze partners vorm te geven”, klinkt het.

Momenteel werkt Kris Beeckman als directeur Zorg en Welzijn voor CM Dendermonde en CM Waas en Dender. Dat doet hij al vele jaren, maar op 1 juli gaat zijn pensioen van start. Daarnaast is Beeckman sinds 2013 lid van de raad van bestuur van AZ Sint-Blasius. Ook in andere organisaties was hij bestuursmatig betrokken, waaronder in de thuisgezondheidszorg, ouderenzorg, zorg voor mindervaliden en geestelijke gezondheidszorg.

Als gedelegeerd bestuurder zal Beeckman focussen op externe activiteiten en stakeholders. De bedoeling is dat hij de positie van AZ Sint-Blasius in het ziekenhuisnetwerk Mira versterkt. Dit ziekenhuisnetwerk omvat Vitaz (het vroeger AZ Nikolaas en AZ Lokeren) en AZ Sint-Blasius. Beeckman zal de strategische keuzes binnen Mira mee richting geven, vooral dan wat betreft het zorgaanbod, de aanvraag van erkenningen en investeringen in nieuwe technologieën.

Verder zal hij als gedelegeerd bestuurder inzetten op een meer intense samenwerking met huisartsen, de thuiszorg, woonzorgcentra en andere externe zorgpartner. “Het AZ Sint-Blasius heeft een cultuur van dialoog en samenwerking”, zegt Beeckman. “Zowel intern tussen de verschillende disciplines, als extern met patiënten en zorgprofessionals. Hierin willen we nog stappen verder nemen.”

LEES OOK OP ZORGMAGAZINE:

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwbrief.