podcazt

Test één, twee: AZ Sint-Jan lanceert eigen podcAZt-reeks

PodcAZt. Zo heet de – u raadt het nooit – podcast van het AZ Sint-Jan Brugge-Oostende AV. Met een reeks informatieve afleveringen over patiëntenvragen, aandoeningen en behandelingen, wil het communicatieteam, onder impuls van algemeen directeur Hans Rigauts, het over een andere boeg gooien. Luisteren in plaats van lezen, waarom ook niet? Hoofd Communicatie Evelyn Verhelle vertelt hoe het idee ontstond, hoe ze het hebben aangepakt en hoe de eerste opnames verliepen. 

Wat was de grootste uitdaging? 

Evelyn Verhelle: “De voorbereiding was behoorlijk uitdagend, net als de tijdsbeperking. We mikken op een half uur per aflevering, Je moet de timing goed in de gaten houden, zodat het interessant is en blijft voor de luisteraars.

Bovendien zijn sommige artsen het gewoon om in radio- en tv-programma’s te verschijnen, en anderen dan weer totaal niet. Bij de eerste aflevering was die timing niet zo’n probleem, voor de tweede, die eind maart verschijnt, was de montage iets moeilijker. (lacht)”

Wat zijn jouw tips voor het starten van een podcast? 

Evelyn Verhelle: “Betrouwbare informatie brengen, de goede mensen vinden om het over te brengen, en de nodige apparatuur aankopen en uittesten, want dat is niet altijd vanzelfsprekend. 

Denk ook aan wat je nodig hebt voor de verspreiding. Waar wij bijvoorbeeld niet aan gedacht hebben, is het maken van foto’s tijdens de opnames. Terwijl we nu merken dat dat wel een leuke toevoeging zou zijn. 

Betrek ten slotte zeker ook de verwijzers bij de verspreiding, om een breder publiek aan te spreken.” 

Het volledige interview met Evelyn Verhelle leest u in ZORG Magazine 074. Nog geen abonnee? Ga snel naar zorgmagazine.be/abonneren/ en mis geen enkel interview meer.

Evelyn Verhelle
AZ Sint-Jan – Dienst communicatie – Evelyn Verhelle Copyright Danny Gys

LEES OOK OP ZORG Magazine:

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.