AZ Sint-Jozef

AZ Sint-Jozef zet resultaten kwaliteitsmetingen online

Kwaliteit en veiligheid prioriteit in AZ Sint-Jozef

Kwaliteit en patiëntveiligheid zijn 2 absolute topprioriteiten voor AZ Sint-Jozef. Het algemeen ziekenhuis in Malle onderneemt dan ook heel wat interne kwaliteitsinitiatieven.

 

Bovendien neemt het deel aan verschillende externe initiatieven. Zo ook aan het Vlaams Indicatorenproject voor Patiënten en Professionals (afgekort VIP²). Dit is een samenwerking van de Vlaamse overheid, de Vlaamse Vereniging van Hoofdgeneesheren en de ziekenhuiskoepels Zorgnet en Icuro (meer info: www.zorg-en-gezondheid.be).

 

Kwaliteit meten

VIP² meet de zorgkwaliteit in Vlaamse ziekenhuizen aan de hand van een aantal ‘kwaliteitsindicatoren’. Met zo’n indicator kan een ziekenhuis een welbepaald onderdeel van zijn kwaliteit meten en uitdrukken in een cijfer. Elk ziekenhuis kiest vrijwillig om al dan niet deel te nemen aan de voorgestelde indicatoren. In eerste instantie geven de resultaten van de indicatoren een inzicht in de kwaliteit van de zorgprocessen en zijn ze een stimulans om het kwaliteitsniveau verder te optimaliseren. In tweede instantie willen ziekenhuizen deze resultaten delen met de patiënt, die voor kwalitatieve zorg recht heeft op duidelijke en betrouwbare informatie.

 

Goede resultaten AZ Sint-Jozef

Vanaf 4 juni worden alle beschikbare resultaten gepubliceerd op één centrale website: www.zorgkwaliteit.be. Zo kan iedereen de kwaliteit van zorg nagaan én vergelijken tussen verschillende ziekenhuizen.

 

AZ Sint-Jozef kan er alvast goede resultaten voorleggen voor de eerste kwaliteitsindicator die gemeten is, met name borstkanker. Voor alle indicatoren behaalt het ziekenhuis ruim de richtwaarde, die door zorgexperten wordt vooropgesteld. Dit betekent dat zowel de diagnosestelling als de behandeling van borstkanker er beantwoordt aan de huidige medische richtlijnen. Dit vertaalt zich ook in een goede uitkomst van de behandeling met overlevingscijfers, die mooi in lijn liggen met de benchmark van de Vlaamse ziekenhuizen. De cijfers tonen aan dat AZ Sint-Jozef een correcte en kwalitatief hoogstaande borstkanker zorg aanbiedt.

 

Transparant

En daar blijft het niet bij. AZ Sint-Jozef heeft ervoor gekozen om deel te nemen aan àlle kwaliteitsindicatoren en om alle resultaten hiervan te publiceren op de centrale website www.zorgkwaliteit.be. Zo wil het ziekenhuis de kwaliteit van zijn zorg dag in dag uit verbeteren en transparantie bieden aan alle patiënten.

 

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwbrief.