Typ om te zoeken

In the spotlight Innovatie Ziekenhuizen

AZ Sint-Lucas Gent opent testcentrum voor vakantiegangers

Delen

Reizigers die een COVID-test nodig hebben voor ze vertrekken op vakantie kunnen terecht in het nieuwe testcentrum van AZ Sint-Lucas Gent. Je hoeft er niet voor naar het ziekenhuis zelf maar kunt terecht in een gebouw dat zich naast de parking bevindt. Het testcentrum zal de hele zomer geopend zijn.

Sinds maandag wordt al volop proefgedraaid en getest in het nieuwe testcentrum. Vanaf vandaag zitten we op kruissnelheid en kun je enkel nog op afspraak komen. Het centrum is elke dag open – behalve op zondag – en kan wekelijks meer dan 1000 mensen testen. Iedereen die geen symptomen heeft, kan hier getest worden. Ten laatste 24u na de afname krijg je via e-mail een attest met het resultaat.

Tot voor kort werden mensen in het lab van AZ Sint-Lucas getest maar om de capaciteit gevoelig te kunnen uitbreiden werd een nieuw testcentrum ingericht boven de nieuwe huisartsenwachtpost AZ Sint-Lucas.

Praktisch

Een afspraak maken kan eenvoudig online via de digitale agenda. Op dit moment zijn de openingsuren de volgende:

maandag – vrijdag: 8u30-13u en 14u-15u30
zaterdag: 10u-12u

Vanaf maandag 28 juni zullen de openingsuren nog uitbreiden:

maandag – vrijdag: 8u – 19u
zaterdag: 8u – 15u30

Vanaf maandag 28 juni zullen ook de terugbetalingscodes beschikbaar zijn. Reizigers kunnen dan  naar www.mijngezondheid.be gaan en een CTPC code aanvragen. Wie al een afspraak heeft in onze agenda, kan digitaal deze CTPC toevoegen aan zijn afspraak. Wie nog geen afspraak heeft in onze agenda kan een nieuwe afspraak maken waarbij de CTPC kan ingevoerd worden.

Meer info vind je steeds op onze website: https://www.azstlucas.be/onderzoek-en-behandelingen/afname-wisser-covid-19

Laat een commentaar na

Your email address will not be published. Required fields are marked *