Az Vesalius start met elektronisch patiëntendossier van nexuzhealth

az Vesalius ondertekende zopas de samenwerkingsovereenkomst met nexuzhealth voor de implementatie van het geïntegreerd elektronisch patiëntendossier (EPD). Deze nieuwe aanpak zal de informatie-uitwisseling tussen verschillende behandelende zorgverleners verbeteren en geeft de patiënt een beter overzicht van de medische en administratieve informatie uit zijn medisch dossier.
Het nieuwe EPD is een belangrijke stap in het verbeteren van de communicatie en informatie-uitwisseling tussen alle zorgverleners betrokken bij de behandeling van een patiënt. Met dit nieuwe systeem kunnen zij moeiteloos en volkomen veilig informatie uitwisselen. Zo zal de gegevensdeling tussen de toekomstige netwerkziekenhuizen verbeteren omdat patiënteninformatie op dezelfde wijze geïnterpreteerd en gedeeld zal worden. Ook de huisarts van de patiënt kan via het EPD resultaten inkijken en afspraken plannen.
Het elektronisch patiëntendossier volgt de patiënt over de verschillende nexuzhealth-ziekenhuizen heen. Niet alleen de zorgverleners krijgen toegang tot het EPD, ook patiënten kunnen hun volledig medisch dossier raadplegen. Via het beveiligde portaal mynexuzhealth krijgen zij een transparanter overzicht van de belangrijkste informatie uit hun medisch dossier, zoals afspraken, vragenlijsten en medische beeldvorming. 
Eric Christiaens, algemeen directeur az Vesalius: “De keuze voor het elektronisch patiëntendossier van nexuzhealth is een belangrijke stap in het kader van patiëntenparticipatie. Zo kunnen wij onze patiënten nog beter betrekken bij hun behandeling en zorgproces. Samen met nexuzhealth hebben wij het volste vertrouwen in een succesvolle samenwerking voor de komende jaren.”

Nexuzhealth is een joint venture van UZ Leuven en Cegeka met focus op de verdere ontwikkeling, implementatie en optimalisatie van het zogeheten Klinisch Werkstation, een volledig geïntegreerd elektronisch patiëntendossier.

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwbrief.