az West en Jan Yperman

Jan Yperman Ziekenhuis en az West gaan nauwer samenwerken

De ziekenhuizen Jan Yperman en az West gaan intenser samenwerken. “Samen kunnen we het zorgaanbod in de Westhoek verder bestendigen en uitbouwen, maar ook de aantrekkelijkheid van beide ziekenhuizen vergroten voor patiënten, medewerkers en innovatie-opportuniteiten”, laten ze weten.

az West en Jan Yperman Ziekenhuis tastten onlangs een structurele en duurzame samenwerking af. Die gesprekken leidden nu tot een structurele, juridisch geformaliseerde en door de overheid erkende samenwerking. Die samenwerking krijgt de vorm van een groepering of een associatie van beide ziekenhuizen. “Op korte termijn is er een fundamenteel vertrouwen tussen beide ziekenhuizen opgebouwd”, klinkt het.

Doel is om samen de zorg voor patiënten uit de Westhoek te organiseren. “Op lange termijn betekent dit logischerwijze dat we vanuit één locoregionaal ziekenhuisnetwerk moeten werken. Beide ziekenhuizen wensen dan ook toe te treden tot eenzelfde netwerk van ziekenhuizen en er samen de belangen van de Westhoek gegroepeerd en solidair te verdedigen, door middel van een gefundeerd en op evidentie gebaseerd locoregionaal zorgstrategisch plan”, delen ze mee.

Welk netwerk dat wordt, blijft momenteel onbeantwoord. De ziekenhuizen zullen samen het traject doorlopen en samen kiezen voor het netwerk ‘dat het beste aansluit bij het zorgstrategisch plan voor de Westhoek’. Daarbij wordt er gekeken naar een meerwaarde voor zowel patiënten uit de ruime Westhoek-regio, als voor artsen en andere medewerkers. “Zo kan er maximaal ingezet worden op de realisatie van een geïntegreerde werking met de eerstelijnsactoren, de verankering van de tweedelijnszorg in de Westhoek en het behoud van werkgelegenheid in de ruime regio.”

LEES MEER OP ZORGMAGAZINE.BE

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.