Typ om te zoeken

In the spotlight Ziekenhuizen

AZ Zeno spoort ernstige complicaties op met gloednieuw parametertoestel aan bed van de patiënt

Delen

Met de aankoop van 28 nieuwe parameter toestellen investeert AZ Zeno in veilige zorg. Met dit ene toestel worden in een mum van tijd 5 vitale functies (ademhalingsfrequentie, zuurstofsaturatie, bloeddruk, temperatuur en hartfrequentie) objectief gemeten. De waarden van de parameters worden samen met de score van bewustzijn omgezet in een Early Warning Score. Deze score detecteert complicaties vroegtijdig.

EWS scores worden al jaren gebruikt in ziekenhuizen, want ze vertellen veel over de gezondheidstoestand van een patiënt. Een patiënt met een EWS hoger dan 3 heeft ongeveer 11% meer kans op een ernstige complicatie. In AZ Zeno is een Rapid Response Team standby om vroegtijdig tussen te komen bij een EWS > 5, hierdoor worden MUG interventies vermeden.

AZ Zeno is het eerste ziekenhuis in België dat werkt met de innovatieve toestellen van Wellch Allyn Hillrom om de EWS-score te bepalen. Het is het eerste toestel op de markt dat ook de ademhalingsfrequentie snel en objectief meet via de sensor van dezuurstofsaturatie. Waar de verpleegkundige vroeger de ademhalingsfrequentie moest tellen, wordt deze nu snel en objectief gemeten. Bovendien worden de parameters automatisch doorgestuurd naar het elektronisch patiëntendossier. Hierdoor zijn de resultaten onmiddellijk beschikbaar voor alle zorgverleners.

Resultaat is uniforme en veilige zorg en meer tijd voor zorg aan bed van de patiënt.

Laat een commentaar na

Your email address will not be published. Required fields are marked *