operatiezaal Basketball Belgium

Basketball Belgium, Basketbal Vlaanderen en AWBB zien operatiezaal vertrekken naar Oekraïne

Basketball Belgium veroordeelt het geweld in Oekraïne. Het schenkt, met AWBB en Basketbal Vlaanderen, ook 10.000 euro aan de hulporganisaties ter onder ondersteuning van de Oekraïense bevolking. De federatie voegde de daad bij het woord en was de inspirator van een mooi initiatief.

“We hebben mee geholpen aan de uitbouw van een operatiezaal die ondertussen in Lviv in Oekraïne is aangekomen,” zei voorzitter Jan Van Lantschoot van Basketball Belgium. Basketball Belgium, AWBB en Basketbal Vlaanderen hebben samen 10.000 euro gedoneerd voor een goed doel richting Oekraïne. “We hebben dit niet gedaan via 12-12, maar via een project van een dokter die materiaal heeft aangekocht om een operatiekwartier ginder ter plaatse te kunnen opzetten. Het materiaal vertrekt dus van hier,” zei Secretaris-Generaal Stefan Garaleas. “We wilden niet bij de pakken blijven zitten. Ik nam contact met chirurg Bernard Cambier van het Sint-Blasius ziekenhuis in Dendermonde. De bedoeling was om een operatiezaal mee te kunnen financieren. De echtgenote van Bernard is CEO bij Cerepharma in Ath en ook zij gaven een belangrijke push richting dit project,” aldus Jan Van Lantschoot, voorzitter van Basketball Belgium. “We vonden met Redbouw ook een transportfirma die voor het vervoer zorgde naar Oekraïne. We zijn dan ook bijzonder blij dat we met de ganse Belgische basketbalfamilie een klein beetje de zwaar geteisterde bevolking van Oekraïne kunnen ondersteunen en helpen,” aldus nog Jan Van Lantschoot van Basketball Belgium.

Ook chirurg Bernard Cambier is bijzonder opgetogen. “We hebben de operatiezaal kunnen samenstellen. Samen met Redbouw en de steun van het ambulance centrum Oost-Vlaanderen in Dendermonde kan de operatiezaal naar Lviv in Oekraïne vertrekken.” Alles is ondertussen gearriveerd in Lviv zodat de broodnodige operaties door het prachtig initiatief van Basketball Belgium kunnen worden uitgevoerd.

LEES OOK OP ZORG Magazine:

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.