Belgische vereniging voor Urologie

Belgische vereniging voor Urologie is halve eeuw oud

De Belgische vereniging voor Urologie (BVU) bestaat vijftig jaar. Komende zaterdag, 18 juni, is er dan ook een speciale jubileumeditie van de Elautprijs in AZ Maria Middelares. Op dit evenement ontmoeten de top en de toekomst van de Vlaamse urologen elkaar voor een netwerkevent met wetenschappelijke presentaties.

Prof. dr. Karel Decaestecker, voorzitter van de BVU: “In 2022 viert de BVU zijn 50-jarig bestaan met deze bijzondere jubileumeditie, in aanwezigheid van zowat alle Vlaamse urologen, assistenten en de farmaceutische industrie. De topurologen van de toekomst brengen hun wetenschappelijk werk naar voor in de strijd om de felbegeerde Elautprijs.”

Gastheer dokter Filip Ameye, diensthoofd urologie in AZ Maria Middelares: “Deelnemers kunnen de hele dag genieten van hoogstaande wetenschappelijke voordrachten en netwerkopportuniteiten. De Elautprijs is in zijn dertigjarig bestaan uitgegroeid tot hét evenement voor Vlaamse urologen. Met dit event bieden we in vogelvlucht een stand van zaken binnen de urologie en een blik op de toekomst. We zijn dan ook fier dat we een evenement met dergelijk allure kunnen organiseren op de terreinen van AZ Maria Middelares in Gent.”

Leo Elaut

De Elautprijs is vernoemd naar Leo Elaut, die in 1978 is gestorven. Hij was de eerste wetenschappelijk gevormde uroloog in Vlaanderen en werd de eerste Vlaamse hoogleraar in de urologie in 1938. Hij was echter niet alleen een vernieuwer in de geneeskunde. Als medisch historicus is hij blijven voortleven in zijn ontelbare publicaties over de geschiedenis van de geneeskunde.

LEES MEER OP ZORGMAGAZINE.BE

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.