Bewoners activeren met nieuw verpleegbed Völker Vis-a-Vis

Mobiliteitsbevordering is des te gemakkelijker als het bed verstelmogelijkheden biedt, waardoor een naar voren open zitpositie wordt gevormd en de bewoner met de voeten stevig contact maakt met de vloer. Zo kan, afhankelijk van de zelfstandigheid van de bewoner, de mobiliteit op elk moment worden bevorderd, soms zelfs tot het punt van volledige activering.

Vis-a-Vis

Dit wordt mogelijk gemaakt door het nieuwe verpleegbed van Völker. Völker noemt dit bed Vis-a-Vis, omdat hiermee voor het eerst interactie tussen de bewoners en het verzorgend personeel op gelijke hoogte mogelijk wordt gemaakt. Dit bevordert de motivatie en het gevoel van eigenwaarde van bewoners en maakt allerlei verzorgingsmaatregelen veel gemakkelijker.

 

Door de uitgebreide functionaliteit, het design en de afmetingen ziet het bed er op het eerste gezicht uit als elk ander verzorgingsbed van Völker, maar het is snel en gemakkelijk in een zitstand te verstellen door het ruggedeelte omhoog te stellen en vervolgens met het personeelstoetsenbord het ligvlak met elektromotoren naar voren te bewegen.

Völker staat op de Expo 60+ 2009 op stand 741.

www.voelker.be

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.