Borstkankercentrum Jessa

Borstcentrum Jessa ontvangt certificaat voor kwaliteitsvolle borstkankerzorg

Het borstcentrum van het Jessa Ziekenhuis mag een pluim op haar hoed steken. Met het EUSOMA certificaat, ook wel de ‘Michelinster’ voor borstkankerzorg genoemd, wordt het team internationaal erkend voor haar uitstekende borstkankerzorg.

EUSOMA, the European Society of Breast Cancer Specialists, voerde een grondige doorlichting uit van het Borstcentrum. Om het certificaat te ontvangen, moet een organisatie op 150 punten positief scoren. “Dit erkent dat ons centrum beantwoord aan de gouden standaarden voor de behandeling van borstkankerpatiënten”, zegt Dr. Guy Orye van het borstcentrum. “Ik ben bijzonder trots op het hele team dat deze hoogkwalitatieve zorg elke dag waarmaakt.” Jessa is het achtste ziekenhuis in België dat de erkenning krijgt.

Korte wachttijden om onzekerheid te vermijden

Patiënten met borst en/of gynaecologische aandoeningen kunnen sinds 1996 terecht in het borstcentrum. “Volgens de meest recente cijfers is 86,5 procent van onze patiënten met borstkanker vijf jaar na hun diagnose nog in leven. Dat is 27 procent beter dan gemiddeld”, gaat dr. Orye verder. “Daarnaast hanteren we korte wachttijden, want in onzekerheid wachten op mogelijk slecht nieuws is bijzonder stresserend. Het lukt ons nagenoeg altijd om patiënten binnen de vierentwintig uur na onderzoek de diagnose te geven.”

Een interdisciplinair team, bestaande uit artsen, borstverpleegkundigen, afdelingsverpleegkundigen, oncocoaches, psychologen, sociaal assistenten en diëtisten, tracht de beste zorg te bieden. “De certificatie is een opsteker voor het hele team”, zegt borstverpleegkundige Ann Bogemans. “Want het is dankzij de intensieve samenwerking dat we kwaliteitszorg bieden. Onze expertise is bovendien up-to-date. Tegelijk geven we veel aandacht aan de individuele patiënten. We merken aan hun reacties dat ze veel vertrouwen hebben in onze aanpak.”

LEES OOK OP ZORGMAGAZINE

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.