Borstkliniek Sint-Agustinus behaalt Europese erkenning

Sint-Augustinus is de tweede grootste borstkliniek in Vlaanderen met 700 nieuwe patiënten per jaar waarvan er 400 primair operabel zijn.
Een internationaal team van borstkankerspecialisten van EUSOMA beoordeelde of de borstkliniek voldoet aan de aanbevelingen van de Europese richtlijnen. Deze aanbevelingen en richtlijnen hebben betrekking op de infrastructuur, hardware, het multidisciplinaire team, de protocols, de zorgverlening en de opvang en klinische begeleiding.  Alle onderdelen van borstkankerzorg moeten worden aangeboden gaande van preventie, genetisch advies, behandeling tot palliatieve zorg. Een borstkliniek moet minstens 150 nieuwe patiënten per jaar behandelen voor kwaadaardige borstaandoeningen.

Kwalitatief hoogstaande zorg
Deze officiële erkenning door EUSOMA is een bevestiging dat de borstkliniek van Sint-Augustinus kwalitatief hoogstaande zorg levert.  EUSOMA is de organisatie die kankerspecialisten uit alle bij borstkankerzorg betrokken disciplines vertegenwoordigt. De EUSOMA richtlijnen ‘The requirements of a specialist breast unit’ werden in 2000 gepubliceerd. Het doel van deze richtlijnen is om een efficiënt en kwalitatief hoogstaand beleid betreffende borstkanker te garanderen. Naast EUSOMA steunt eveneens de Europese patiëntenorganisatie voor mensen met borstkanker “Europa Donna” actief de richtlijnen voor gespecialiseerde borstklinieken. Europa Donna onderschrijft het grote belang van zulke borstklinieken om voor alle vrouwen doorheen gans Europa de best mogelijk zorg en behandeling beschikbaar te stellen.

Bert Verbeke

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.