bouw huisartsenwachtpost Middenkust

Bouw huisartsenwachtpost Middenkust naast AZ Oostende is gestart

Huisartsenkring Middenkust bouwt, samen met AZ Oostende, de huisartsenwachtpost Middenkust. Deze komt naast de spoedgevallendienst van het huidige AZ Damiaan, dat vanaf 1 november 2023 campus Damiaan van het eengemaakte ziekenhuis AZ Oostende wordt. De bouw van de wachtpost zal tien maanden duren.

Er wordt een huisartsenwachtpost gebouwd vlak naast wat campus Damiaan van AZ Oostende wordt. Op deze manier wil het ziekenhuis een permanente eerstelijnszorg voorzien. Een zestigtal huisartsen van Oostende en Bredene zal de huisartsenwachtpost Middenkust bemannen.

Afgelopen zaterdag werd de eerste spade in de grond gezet. De bouw is officieel van start gegaan. De nieuwbouw omvat de huisartsenwachtpost, een uitbreiding van de spoedgevallendienst, en onderkeldering met mogelijke invulling voor medische-technische diensten. Aan de kant van het stadscentrum en het Maria Hendrikapark wordt bovendien een groene zone aangeplant met ‘streekeigen beplanting’.

Het geheel zal een ‘frisse en moderne ‘look-and-feel’ krijgen’, klinkt het. De huisartsenwachtpost beschikt over drie consultatieruimtes en een aparte zone met rust-, ontspannings- en vergaderruimtes voor dokters en verpleegkundigen. Er is een verbinding met de spoedgevallendienst voorzien. In geval van een pandemie kan de rustruimte omgebouwd worden tot een aangepaste wacht- en consultatieruimte met aparte in- en uitgang. De huisartsenwachtpost kan zo, in geval van nood, veilig en onafhankelijk blijven functioneren voor andere patiënten. Het ontwerp wordt aangeleverd door architectenbureau DETOO Architects.

Huisartsenpost Middenkust
De nieuwbouw omvat de huisartsenwachtpost, een uitbreiding van de spoedgevallendienst, en onderkeldering met de mogelijke invulling voor medische-technische diensten.

LEES OOK OP ZORG MAGAZINE:

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.