wzc Hof ter Boonwijk, Dendermonde

Broeders van Liefde neemt Dendermondse wzc Hof ter Boonwijk over

De Stad Dendermonde en vzw Broeders van Liefde ondertekenen princiepsakkoord over de toekomst van Hof ter Boonwijk.

In Dendermonde zullen woonzorgcentra Hof ter Boonwijk en De Cocon fuseren. De stad zal haar ouderenzorgaanbod in de toekomst aanbieden vanuit de site van wzc De Cocon, dat pas gebouwd is. De site Hof ter Boonwijk zal in handen komen van vzw Broeders van Liefde. Die baten in Dendermonde vandaag al wzc Mariatroon uit.

In fasen

De vzw Broeders van Liefde neemt de site Hof Ter Boonwijk over. Dit zal gebeuren in fasen. In de eerste fase blijven er 37 bedden ter beschikking voor de huidige bewoners van Hof Ter Boonwijk. In een tweede fase zal men een nieuwe zorgcampus bouwen, waarbij ook de 37 bedden uit fase 1 blijven.

Bij de nieuwe zorgcampus zal er ook aandacht gaan naar extra uitbreiding en ontwikkeling van buurtzorg. Er zijn verschillende mogelijkheden: de buurtwerking met paramedici, kinderopvang voor werknemers uit de zorg, een buurttoegankelijke cafetaria en buurtwinkeltje, psychologische ondersteuning voor ouderen.

Daarnaast wordt ook de mogelijkheid onderzocht om 40 senioren-, zorgflats en assistentiewoningen en 3 bedden nacht- en/of crisisopvang te voorzien.

De medewerkers kregen de keuze om ofwel voro de stad te blijven werken, of een contract aan te gaan bij Mariatroon.

LEES MEER OP ZORGMAGAZINE.BE

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.