Burn-out en ontevredenheid op intensieve zorgen

Burn-out en ontevredenheid op intensieve zorgen

Vele verpleegkundigen op intensieve zorgen staan op de rand van een burn-out. De ontevredenheid is er groot en velen overwegen hun huidige job of zelfs het beroep te verlaten. Dat is de erg zorgwekkende conclusie van een recente studie van het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg.

De context is gekend: er is vandaag een uitdaging om voldoende geschoolde medewerkers aan te trekken in de Belgische zorgorganisaties, waaronder de ziekenhuizen. Bovendien had het personeel, niet in het minst op de afdeling intensieve zorgen van de ziekenhuizen, het ook erg zwaar tijdens de Covidcrisis. De pandemie versterkte de problemen die er al waren. Gevolg? Burn-out en ontevredenheid op intensieve zorgen maken dat vele verpleegkundigen overwegen om hun job te verlaten of – erger nog – de verpleegkunde vaarwel te zeggen.

Hoog risico op burn-out

Het algemene risico op burn-out is hoog op onze afdelingen intensieve zorgen: gemiddeld 20 procent van de verpleegkundigen vertoont een hoog risico op de drie de dimensies van burn-out (emotionele uitputting, depersonalisatie, en verminderde persoonlijke bekwaamheid). De cijfers zijn het ergst in Wallonië (31,6 procent) en Brussel (25,8 procent), al is de 11,6 procent in Vlaanderen ook bijzonder zorgwekkend.

Die cijfers kan je niet los zien van de cijfers over de intentie om de job te verlaten. Het gemiddelde percentage verpleegkundigen dat zegt van plan te zijn hun job te verlaten, bedraagt 43,9 procent: 34,8 procent in Vlaanderen, 54,8 procent in Wallonië en en 52,7 procent in Brussel.

Wat verpleegkundigen dan denken te gaan doen? Wel, maar liefst 26,5 procent van zou kiezen voor een job buiten de verpleegkunde. Bijna 6 procent zou kiezen voor een verpleegkundige baan buiten het ziekenhuis, 8 procent wil gaan voor een job op een afdeling intensieve zorgen in een ander ziekenhuis, en 3,6 procent een job in een andere afdeling in het huidige of een ander ziekenhuis.

Ontevreden, vooral over loon en verlof

Heel wat verpleegkundigen op de afdeling intensieve zorgen zijn ook ontevreden over hun job. In totaal gaat het over bijna vier op tien, met opnieuw Wallonië als slechtst presterende regio (56,6 procent). In Vlaanderen gaat het over een vierde (25,9 procent) die zegt ontevreden te zijn.

Maar liefst 75,1 procent van alle Belgische intensieve verpleegkundigen is ontevreden over het salaris. In Vlaanderen bedraagt dat cijfer 66,1 procent). Ook het jaarlijks verlof (België: 56,4 procent; Vlaanderen: 55,7 procent) en de mogelijkheden voor loopbaanontwikkeling (België: 53,1 procent; Vlaanderen: 46,8 procent) zijn bronnen van ontevredenheid.

Anderzijds scoren aspecten als autonomie in het werk, en flexibele werktijden gunstiger.

Alle cijfers vindt u op de website van het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg.

LEES MEER OP ZORGMAGAZINE.BE

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.