drieeiken_lanaken.jpg

Care Property Invest verwerft woonzorgcentrum "Drie Eiken" in Lanaken

In navolging van het persbericht van 9 maart 2015, meldt Care Property Invest de verwerving van 100% van de aandelen van de vennootschap VSP Lanaken Centrum WZC NV. De closing vond plaats op 30 december 2016, na realisatie van de opschortende voorwaarden. Deze vennootschap is eigenaar van het woonzorgcentrum “Drie Eiken” gelegen te Lanaken met 122 vergunde rustoordbedden, dat uitgebaat zal worden door Foyer De Lork vzw, die op haar beurt deel uitmaakt van Senior Living Group. De conventionele waarde van dit project bedraagt circa 19 miljoen euro.

Peter Van Heukelom, CEO van Care Property Invest; “Met de verwerving van een woonzorgcentrum in de provincie Limburg breiden we onze vastgoedportefeuille niet alleen uit, maar streven we ook voort naar een zo evenwichtig mogelijke spreiding van zowel de geografische ligging als de exploitanten van ons zorgvastgoed. Na deze investering, telt onze Belgische vastgoedportefeuille 84 projecten”.

De exploitatie:
De uitbating van het woonzorgcentrum zal gebeuren door Foyer De Lork vzw, die op haar beurt deel uitmaakt van Senior Living Group, middels een langdurige erfpachtovereenkomst van het type triple net, waarbij aan VSP Lanaken Centrum WZC NV een geïndexeerde vaste canon zal betaald worden, die aldus vaste inkomsten zal genereren. Op 22 december 2016, meldde Care Property Invest eveneens de acquisitie van de vennootschap Ter Bleuk NV, eigenaar van de groep van assistentiewoningen “Ter Bleuk” in Rijmenam-Bonheiden, eveneens uitgebaat door de Senior Living Group. 

Senior Living Group groepeert meer dan 70 woonzorgcentra, verspreid over het hele land, waarin meer dan 4300 medewerkers meer dan 8000 bewoners met de nodige zorgen omringen. Hierdoor behoort zij bij de grootste private groepen betreffende de uitbating van woonzorgcentra in ons land. Senior Living Group is op haar beurt een dochteronderneming van de beursgenoteerde Europese zorggroep Korian die meer dan 290 woonzorgcentra en 74 klinieken telt.

Het onroerend goed:
Het woonzorgcentrum Drie Eiken ligt in een rustige en residentiële omgeving op wandelafstand van het centrum van Lanaken, vlakbij de kerk, winkels, banken, horeca-gelegenheden en apothekers. Door deze centrale ligging, tussen de belangrijke toegangswegen E313 en E314, is het woonzorgcentrum ook vlot bereikbaar met zowel de wagen als het openbaar vervoer. Parkeren is mogelijk op 1 van de 34 voorziene parkeerplaatsen zowel boven- als ondergronds, of op de aanpalende publieke parking. 

Het gebouw bestaat uit 1 ondergrondse en 4 bovengrondse bouwlagen en wordt omgeven door een tuin en terassen. Het woonzorgcentrum wordt voorzien van verscheidene diensten zoals een kapper, kinesitherapie, gemeenschappelijke polyvalente zalen en een grand café. 

Het project werd opgeleverd op 7 december 2016.

De transactie:
Care Property Invest betaalde circa 19 miljoen euro voor de verwerving van alle aandelen van de vennootschap VSP Lanaken Centrum WZC NV. Deze prijs is grotendeels gebaseerd op en ligt in lijn met de waardering van de vastgoeddeskundige van het WZC. 

Deze aankoop sluit perfect aan bij de strategie zoals uitgestippeld door de raad van bestuur van Care Property Invest, namelijk het deelnemen aan openbare aanbestedingen, het aankopen van bestaande projecten en het mede ontwikkelen van nieuwe projecten.

Care Property Invest zal in de toekomst haar vastgoedportefeuille verder uitbreiden met zorgvastgoed zowel in het Vlaams, Waals en Brussels Hoofdstedelijk Gewest als in de hele Europese Economische Ruimte.

Bron: Care Property Invest – eigen berichtgeving

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwbrief.