Typ om te zoeken

Overige

Care Property Invest verwerft woonzorgcentrum Oase te Meise

Delen

In navolging van de afgesloten Letter Of Intent, meldt Care Property Invest het akkoord onder opschortende voorwaarden voor de verwerving van 100% van de aandelen in de vennootschap VSP Wolvertem bvba. VSP Wolvertem bvba is de eigenaar van het woonzorgcentrum “Oase” te Wolvertem (Meise), dat plaats biedt aan 80 bewoners en waarvan de uitbating in handen is van VZW Den Binner.

De conventionele waarde van dit project bedraagt circa € 16 miljoen.

Quote Peter Van Heukelom, CEO van Care Property Invest; “Met de verwerving van het woonzorgcentrum “Oase”, breidt Care Property Invest haar vastgoedportefeuille verder uit. Het project zal het elfde project zijn dat de Vennootschap in de provincie Vlaams-Brabant verwerft en draagt bij tot een gebalanceerde geografische spreiding van haar projecten tussen de Belgische provincies. Dit project is reeds in exploitatie en zou de teller op een totaal van 88 zorgprojecten in onze vastgoedportefeuille brengen.” 

De exploitatie

De uitbating van het woonzorgcentrum wordt waargenomen door VZW Den Binner, door middel van een langetermijnovereenkomst van het type “triple net ”.

Het vastgoed

“Oase” ligt in het centrum van Wolvertem (Meise), op wandelafstand van het gemeentehuis en administratief centrum. Haar centrumligging en de nabijheid van de afrit van de A12, zorgen ervoor dat het project vlot bereikbaar is, zowel met de wagen als met het openbaar vervoer. Het woonzorgcentrum is een vervangingsnieuwbouw met een totale capaciteit van 80 woongelegenheden, verdeeld over 72 eenpersoons- en 4 tweepersoonskamers.

Alle dienstenruimtes en logistieke operaties zijn voorzien op de ondergrondse verdieping, waardoor de bewoners in de bovengronds gesitueerde gemeenschappelijke faciliteiten kunnen genieten van een oase van rust. Bij goed weer kunnen de bewoners en hun bezoekers aangenaam vertoeven in de binnentuin of bijpraten in het Grand Café van het woonzorgcentrum, dat over een terras van ruim 220m2 beschikt. Ook de eetruimte heeft een terras waarvan de bewoners gebruik kunnen maken. 

De transactie

Care Property Invest zal alle aandelen in de vennootschap VSP Wolvertem bvba verwerven. De conventionele waarde van dit onroerend goed bedraagt circa € 16 miljoen. Deze waarde is grotendeels gebaseerd op en ligt in lijn met de waardering van de vastgoeddeskundige.
De effectieve overname van VSP Wolvertem bvba wordt nog dit najaar verwacht, na het vervullen van de opschortende voorwaarden.

Care Property Invest herhaalt haar wens om in de toekomst haar vastgoedportefeuille verder uit te breiden met zorgvastgoed zowel in het Vlaams, Waals en Brussels Hoofdstedelijk Gewest als in de hele Europese Economische Ruimte. 

Bron: Care Property Invest – eigen berichtgeving

Tags:

Je houdt waarschijnlijk ook van