Cindy Monard

Cindy Monard wordt algemeen directeur Sint-Trudo Ziekenhuis

Huidig algemeen directeur dr. Raf Lippens nadert zijn pensioen. Om die reden startte Sint-Trudo Ziekenhuis eerder dit jaar de zoektocht naar een opvolger. Die is er nu, met Cindy Monard. Zij neemt 1 januari 2023 de scepter over. Lippens blijft tot eind dat jaar aan boord om een vlotte overgang te garanderen.

Cindy Monard heeft meer dan twintig jaar ervaring in de gezondheidszorg, en dat op meerdere niveaus. Ze heeft een master in de klinisch psychologie en een master in management en beleid van de gezondheidszorg. Die diploma’s hebben haar er niet van weerhouden zich ook tijdens haar loopbaan te blijven bijscholen.

In 1998 startte Cindy Monard haar professionele carrière als assistent aan de KU Leuven. Vervolgens was ze meer dan twaalf jaar actief in az Vesalius in Tongeren, waarvan de laatste twee jaren als lid van het directiecomité. Sinds 2014 is ze algemeen directeur van het Medisch Centrum Sint-Jozef in Munsterbilzen. Daarnaast is ze bestuurslid in AZ Herentals, AZ Klina, bij Obasi vzw en is ze auditor bij NIAZ/Qualicor.

“We zijn zeer verheugd met de aanstelling”, zegt prof. dr. Bernard Himpens, voorzitter raad van bestuur Sint-Trudo. “Niet alleen haar CV is indrukwekkend, ze wist ons ook te overtuigen met haar ingesteldheid en visie. Uit alles blijkt dat haar hart in de zorg ligt en haar aanpak daarin sterk gericht is op samenwerking. Dat laatste is een cruciaal gegeven binnen het ziekenhuis, binnen ons ziekenhuisnetwerk andreaz, maar ook naar andere zorgpartners toe.”

Cindy Monard laat weten te willen focussen op het creëren van een optimale werkcontext, zodat er steeds gepaste en deskundige zorg verleend kan worden: “Ik hecht veel belang aan samenwerking op alle niveaus én met de patiënt en zijn familie. Dat is volgens mij cruciaal om een optimale zorgcontinuïteit, kwaliteit en efficiëntie te bereiken. Ik kijk er enorm naar uit om hier samen met het hele team werk van te kunnen maken in Sint-Trudo.”

LEES OOK OP ZORG MAGAZINE:

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.