Confidea

Confidea: Conecto en Exalta bundelen krachten

Sinds 1 september dit jaar bundelen Conecto vzw en Exalta vzw hun krachten. Dat doen ze om beter te kunnen inspelen op de toekomstige uitdagingen binnen de ouderenzorg en de zorg voor personen met een beperking. de naam voor die krachtenbundeling? Confidea vzw.

Conecto vzw en Exalta vzw zetten zich onder de naam Confidea vzw voortaan samen in voor toekomstbestendige zorg voor kwetsbare doelgroepen en ouderen. Samenwerken kan maar succesvol zijn indien er een sterk vertrouwen is tussen de partners. Als baseline werd dan ook gekozen ‘Sterk door vertrouwen’.

Daadkrachtig netwerk

Dirk Dhondt, voorzitter Exalta vzw, zegt het zo: “We kunnen gerust stellen dat beide partners kwaliteitsvolle en cliëntgerichte zorg en ondersteuning centraal stellen. Om dit ook in de toekomst te blijven borgen, willen we samen een daadkrachtig netwerk uitbouwen om sterk te staan in een steeds complexere context.”

Zijn collega bij Conecto, Mark Timbremont, voegt eraan toe: “Om goede zorg en ondersteuning te kunnen bieden hebben we solide ondersteunende en facilitaire competenties nodig. Deze profielen zijn niet eenvoudig te vinden én te houden in onze sectoren. We zijn er van overtuigd dat we dit vraagstuk beter samen het hoofd kunnen bieden.”

Het zorglandschap is een bijzonder dynamisch gegeven. Met deze samenwerking hoopt Confidea vzw alvast door het samen ontwikkelen en delen van de expertise, een antwoord te bieden aan de steeds complexere en uitdagende vragen in deze zorg.

Belangrijke meerwaarde

“De directies kennen elkaar goed en geloven dat er een belangrijke meerwaarde te vinden is in een intensieve samenwerking”, zo klinkt het bij Geert Polfliet, algemeen directeur Conecto vzw. “We moeten nú klaar zijn om ook in de toekomst een aantrekkelijke werkgever én dienstverlener te blijven.”

Ook bij Exalta zien ze de samenwerking positief tegemoet. “We hebben het volste vertrouwen dat we met deze samenwerking een eerste grote stap zetten naar een waardevolle strategische samenwerking. Niet alleen bij directies en bestuurders maar ook bij onze kaderleden is het geloof groot in de meerwaarde hiervan”, aldus Wouter Sonneville, algemeen directeur Exalta vzw.

Over Exalta en Conecto

Exalta vzw is gespecialiseerd in het bieden van zorg en woongelegenheid aan mensen die (tijdelijk) ondersteuning nodig hebben vanwege een beperking, verminderde zelfredzaamheid door leeftijd, ziekte of dementie. Zij kunnen zelfstandig wonen of (tijdelijk) hun intrek nemen (bij Exalta vzw). Exalta vzw telt zes wooncentra waar in verschillende vormen woon-, leef- en zorgondersteuning geboden wordt. Exalta vzw ondersteunt in totaal zo’n 570 cliënten met 368 medewerkers en talrijke vrijwilligers.

Conecto vzw staat als organisatie in voor de werking van drie zorgcentra voor ouderenzorg; in de praktijk vertaald in totaal 359 woongelegenheden, elf kortverblijven, vijf wooneenheden voor herstelverblijf, 27 wooneenheden Groep van Assistentiewoningen en vijftien aanleunwoningen. Binnen deze organisatie worden meer dan 320 personeelsleden tewerkgesteld.

LEES OOK OP ZORG MAGAZINE:

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.