dagtherapie psychiatrie

HeiligHartziekenhuis Lier breidt dagtherapie psychiatrie uit

De vraag naar psychiatrische zorg is hoog. Om die reden breidt het HeiligHartziekenhuis Lier de werking van de dagtherapie psychiatrie uit met vijf extra plaatsen.

De dagtherapie psychiatrie van het HeiligHartziekenhuis Lier bestaat sinds 2001. “Onze psychiatrische dagbehandeling is inmiddels een vaste waarde in Lier”, zegt dr. Filip Auwerkerken, medisch diensthoofd psychiatrie. “Door de coronapandemie is de vraag naar psychologische hulpverlening in een stroomversnelling geraakt, waardoor deze uitbreiding van de capaciteit zeer welkom is.” Agentschap Zorg & Gezondheid keurde de uitbreiding goed.

De dagtherapie PsycheLier biedt een groepsprogramma aan voor volwassenen met psychische problemen die voldoende stabiel zijn en zich niet (meer) in een crisis bevinden. De behandeling is intensiever dan een wekelijks gesprek met een psycholoog of psychiater, maar minder ingrijpend dan een opname. Er wordt gewerkt vanuit een ‘patiëntgerichte benadering’. Dat wil zeggen dat de patiënt actief betrokken is bij het onderzoeken van zijn of haar eigen groeiproces. “We proberen samen passende oplossingen te zoeken door te werken met concrete en haalbare doelstellingen”, vertelt hoofdverpleegkundige Elisabeth Segers. “Het is een groep-therapeutisch aanbod onder begeleiding, binnen de domeinen psychische en lichamelijke gezondheid, wonen, werk en vrijetijdsbesteding.”

LEES OOK OP ZORG MAGAZINE:

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.