David Vansteenbrugge wordt algemeen directeur van Kom op tegen Kanker

David Vansteenbrugge wordt algemeen directeur van Kom op tegen Kanker

David Vansteenbrugge volgt Marc Michils op als algemeen directeur van Kom op tegen Kanker. Na een inwerkperiode van drie maanden, neemt hij op 1 juni 2023 officieel de fakkel over. David Vansteenbrugge brengt heel wat ervaring, ambitie en leergierigheid mee, zodat Kom op tegen Kanker de strijd tegen kanker de komende jaren nog verder kan opdrijven. Vanaf 1 september wordt Marc Michils voorzitter van het bestuursorgaan. 

David Vansteenbrugge deed de afgelopen jaren al ervaring op in uiteenlopende sectoren. Zo werkte hij als consultant in de reclamewereld en bij bedrijven die actief zijn in de digitale sector. Het voorbije anderhalf jaar werkte hij als algemeen directeur bij addData, een bedrijf dat hij zelf oprichtte en dat actief is in de wereld van artificiële intelligentie en big data.  

“Ik wil de kennis die ik heb opgebouwd graag inzetten op een meer duurzame manier en wil mee het verschil maken voor andere mensen”, zegt de toekomstig algemeen directeur van Kom op tegen Kanker. “Enkele jaren geleden verloor ik mijn moeder aan kanker. Ik weet dus welke impact de ziekte heeft, ook op de naasten van kankerpatiënten. Dat ik binnenkort als algemeen directeur van Kom op tegen Kanker mee kan wegen op de strijd tegen kanker en iets kan betekenen voor mensen die vandaag hetzelfde meemaken, zorgt voor extra motivatie.”

Drie maanden inwerkperiode

Op 1 maart 2023 maakt David de overstap naar Kom op tegen Kanker. Gedurende drie maanden zal hij zich inwerken, om uiteindelijk op 1 juni officieel algemeen directeur te worden. Het bestuursorgaan heeft Marc Michils gevraagd om vanaf 1 september voorzitter van Kom op tegen Kanker te worden. Tot die tijd blijft prof. dr. Jacques De Grève, medisch oncoloog en geneticus, voorzitter. Daarna herneemt hij zijn rol als ondervoorzitter. Zo wil de organisatie de continuïteit van de leiding, zowel bestuurlijk als inhoudelijk en wetenschappelijk, verzekeren. In dit interview gaat David uitgebreider in op zijn motivatie.

Foto: (c) Joost Joossen

LEES MEER OP ZORGMAGAZINE.BE

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.