Typ om te zoeken

Geen onderdeel van een categorie

De medische wereld kan voortaan gebruik maken van bloedafnamebuizen voor de in-vitro-diagnosetest van het genomisch DNA

Delen

De DNA-test heeft al een sterke evolutie gekend sinds er in 2000 een publicatie verscheen over het menselijk genoomproject. Hoewel wattenstokjes en speekselafnames nog altijd erg populair zijn, dient er evenwel te worden opgemerkt dat bloed een uitstekend monster blijft voor de klinische diagnosetest en voor de identificatie van nieuwe biomarkers die gebruikt worden in het kader van onderzoek naar bepaalde ziekten.
De doeltreffendheid van de PAXgene® Blood DNA-buis werd volledig in kaart gebracht om de DNA-afname te verbeteren die bestemd is voor deze toepassingen. “De prestatiegegevens van de PAXgene® Blood DNA-buis werden bevestigd en medegedeeld aan wetenschappelijke centra. Ook tonen deze gegevens aan dat er minder risico op fouten net voor de analyse zou moeten zijn, wat ertoe leidt dat het monster van de allerbeste kwaliteit is. Dit zorgt er dan weer voor dat er een nauwkeurige IVD-test kan worden uitgevoerd en dat het bloed-DNA opgeslagen kan worden dat tot doel heeft om de uitwerking van bepaalde medicijnen of nieuwe biomarkers die specifiek zijn voor bepaalde ziekten te identificeren”, aldus Frank Augello, Algemeen Directeur van PreAnalytiX GmbH.
PAXgene® Blood DNA is een bloedafnamebuis van 2,5 ml die het genomisch DNA stabiliseert met gevalideerde parameters op het vlak van tijd en temperatuur. Bovendien is er ook efficiënte workflow dankzij een 2D-streepjescode op het etiket en dankzij een sluitingssysteem dat deze unieke DNA-buis duidelijk identificeert.
De PAXgene® Blood DNA-buis maakt deel uit van een portefeuille van moleculaire diagnoseproducten die aangeboden worden door PreAnalytiX GmbH. Daarbij zitten DNA-isolatiekits en automatiserings- en analysetools. De buis is in de eerste plaats bedoeld voor klanten die een erg groot belang hechten aan de kwaliteit van monsters van bloed-DNA (analyselaboratoria van bloed-DNA en biologische weefselbanken).
Meer informatie: www.bd.com

Tags:

Laat een commentaar na

Your email address will not be published. Required fields are marked *