DELABIE en het Jules Bordet Instituut: een positieve samenwerking van installatie tot oplevering

Het Jules Bordet Instituut verhuist binnenkort naar een gloednieuw gebouw in Anderlecht. Screenings, klinische zorg, onderzoek en onderwijs; dit openbaar universitair ziekenhuis is een Europees referentiecentrum in de strijd tegen kanker. Hier wordt enorm veel aandacht besteed aan hygiëne, zeker op het vlak van de waterinstallaties. DELABIE – Europees leider in kranen en sanitaire toebehoren voor publieke gebouwen – leverde aan het Instituut producten en oplossingen die de hoogste mate van veiligheid garanderen.

TOENEMEND BELANG VAN HYGIËNE
Het nieuwe Jules Bordet Instituut is een gebouw van 9 verdiepingen hoog en 80.000 m2, gestructureerd rond een centrale as die alle verticale circulatiesystemen bedient. Frédéric Coteur, Directeur Infrastructuur van het instituut én projectleider: “Het nieuwe gebouw moet voldoen aan alle criteria en kwaliteitsnormen. Aangezien wij een speciale hematologie-activiteit hebben waarbij patiënten hematopoietische celtransplantaties krijgen, is dit voor ons enorm belangrijk. Uiteraard beschikken we over specifieke ruimtes met positieve luchtdruk, gecontroleerde luchtdeeltjes, geclassificeerde ruimten en ISO 5-ruimten, maar één element wordt vaak minder gecontroleerd: de hydraulische netwerken.”
 

PROACTIEVE SAMENWERKING MET DELABIE
Dus is specifieke aandacht voor deze netwerken enorm belangrijk. DELABIE haalde de overheidsopdracht binnen voor de mengkranen, thermostatische douches en toiletspoelers van het Jules Bordet Instituut, en daaruit groeide een uitstekende samenwerking. Frédéric Coteur: “Er is een regelmatige uitwisseling van kennis en knowhow en dit zorgt ervoor dat we aandacht kunnen besteden aan zaken die niet onmiddellijk voor de hand liggen voor een ziekenhuisoperator, maar waar DELABIE wél alles van kent.”
TOTAAL GESCHIKTE PRODUCTEN
DELABIE installeerde in Anderlecht meer dan 500 TEMPOFIX 3 voorwandsystemen met TEMPOFLUX 2 zelfsluitende toiletkranen met directe spoeling. Thomas Bottemanne, Business Development Manager bij DELABIE:
“Toiletsystemen met reservoir zijn ongeschikt voor intensief gebruik en zijn een terugkerende bron van problemen in zorginstellingen. Ze zijn gevoelig voor kalkaanslag, werken de verspreiding van bacteriën in de hand en vormen een permanent risico op lekken bij gebruik in publieke gebouwen. De vele voordelen van het toiletsysteem met directe spoeling, maken het product snel economischer.”
Ook leverden ze 740 mechanische SECURITHERM BIOSAFE kranen; de eerste wastafelkranen zonder uitloop, die beantwoorden aan alle eisen van de patiënten en bewoners in zorginstellingen: comfort, totale veiligheid, hygiëne én controle op de bacteriegroei. En ze kozen voor 157 SECURITHERM Securitouch thermostatische mengkranen voor de douches, uitgerust met Securitouch anti-verbrandingsisolatie en een dubbele temperatuurbegrenzing.
DELABIE biedt een brede waaier aan producten en oplossingen, die telkens perfect zijn aangepast aan de behoeften van de verschillende afdelingen binnen een zorginstelling: openbare toiletten voor bezoekers, badkamers voor patiënten, hygiëneposten voor verplegend personeel of operatiezalen. Zo waren er specifieke vereisten voor elke afdeling van het Jules Bordet Instituut, waarop DELABIE telkens een passend antwoord kon geven.


Voor meer informatie
Thomas Bottemanne
Business Development Manager bij DELABIE
02/5201676
[email protected]

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.