roxolitmidden700x391.jpg

Digitaliseren met de cliënt voorop: de meerwaarde van een CVO

Zorgorganisaties investeren vandaag in een performant Elektronisch Cliënten Dossier (ECD). Terecht denkt u, het zijn vaak prachtige systemen voor zorgprofessionals, maar waar staat de client of patient in dit verhaal? Roxolit gaat met Xolitcare een stap verder en lanceert een CVO op maat van de zorgsector. 

In de visie van Roxolit biedt een traditioneel Elektronisch Cliënten Dossier (ECD) helaas niet de functionaliteit die de zorg vandaag de dag nodig heeft om te voldoen aan alle voorwaarden die door cliënten, maatschappij en overheid gesteld worden. 

Jasper Kuiper (Roxolit): ” Een van de grootste nadelen van de huidige traditionele ECD’s op de markt is dat nog steeds gewerkt wordt in termen van documenten, formulieren en aftekenlijsten. Door de traditionele handelswijze (de papieren werkwijze) alleen maar te digitaliseren, missen zorgvoorzieningen veel van de mogelijkheden en kansen die hedendaagse technologie ons samen biedt. Een tweede nadeel is dat leveranciers van ECD’s één totaalpakket zeggen te bieden voor alles wat maar binnen de zorginstelling speelt. In plaats van één ding goed, zie je ECD pakketten die vervuild raken met niet-cliënt gerelateerde zaken en functionaliteiten. Kwaliteit kan je alleen maar leveren wanneer je focus aanbrengt en je je beperkt tot je kernkwaliteiten. Elke totaaloplossing is dan ook een compromis.”

Met Xolitcare brengt Roxolit het meest moderne systeem op de markt en net omdat het systeem veel meer is dan een klassiek ECD, noemen ze het systeem een Cliënt Volg- en Ondersteuningsssyteem of kortweg CVO. Roxolit richt zich op cliënten en niet op patiënten. Xolitcare werd dus niet ontwikkeld voor ziekenhuizen, maar voor woonzorgcentra, de thuiszorg, centra voor mensen met een beperking, etc. 

Het Cliënt Volg- en Ondersteuningssysteem (CVO) Xolitcare bevat verschillende modules zoals: de cliëntkaart, agenda, zorgkaart, meetwaarde, zelfredzaamheid, vragenlijst, medicatie, etc. Elke module heeft een eigen kleur en icoon. Zo kan je als gebruiker snel je weg vinden naar de juiste informatie.

Afhankelijk van wat je nodig hebt of op basis van je rechten mag zien, zijn modules aan of uit te zetten, alleen te lezen of beschrijfbaar. Dit geldt niet alleen voor de zorgprofessional, de administratief medewerker of de teamleider die gebruik maakt van zijn of haar applicatie, maar ook voor alle andere betrokkenen, zoals de cliënt zelf of mantelzorgers betrokken bij de zorg voor de cliënt. Xolitcare is hiermee uiterst schaalbaar; kleine instellingen hebben aan de basis modules voldoende terwijl grotere instellingen ook de uitgebreide modules kunnen activeren.

Meer weten over Xolitcare?  Surf naar: www.roxolit.com

Lees en download het volledige artikel via volgende link.

Bron: ZORG Magazine – eigen berichtgeving

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.