Seminarie Digitalisering in de zorgsector

Digitalisering in de zorgsector: slimmer (lean) werken

Op donderdag 24 mei organiseerde X-Care, de all-round HR-dienstverlener met specialisatie in de zorg-en gezondheidssector, hun jaarlijkse seminarie. De vierde editie stond in het teken van Digitalisering in de zorgsector. Drie boeiende sprekers en een zestigtal aanwezigen gingen in dialoog en maakten er een boeiend seminarie van. Hoe maken we onze zorgorganisatie lean? Hoe halen we maximaal voordeel uit de digitalisering?
 
Luisteren naar de noden en wensen van de klant staat centraal binnen de dienstverlening van X-Care. Voor de organisatie van hun vierde seminarie weken ze niet af van dit credo. Ze legden hun oor te luister in de sector om te weten welk thema er echt leeft en zich dus aandiende als het ideale onderwerp voor hun seminarie. En wat bleek? Dat heel wat zorginstellingen met vragen zitten over de digitalisering. Hoe kunnen we die digitalisering ten volle uitbuiten? Hoe kunnen we slimmer werken?
 
Met Michael Verbiest (change team lead UZA), Hans Crampe (paramedisch directeur AZ Maria Middelares) en Jef Staes (innovational speaker) werden drie sprekers met een verschillende invalshoek opgetrommeld die elk vanuit hun expertise een praktijkgerichte bron van inspiratie vormden.
 

De implementatie van het EPD in het UZA

 


 
Michael Verbiest (change team lead UZA) staat met het UZA aan de vooravond van de implementatie van een EPD. Een veranderingsproces in goede banen leiden is sowieso een uitdagende opdracht, en zeker in dit geval, waar de werking van een groot ziekenhuis zoals het UZA plots een heel nieuwe wending krijgt. Hoe bereiden ze dit proces voor? Hoe zorg je voor een succesvolle implementatie?
 
 

LEAN: modetrend of bruikbare tool?

 


 
Hans Crampe (paramedisch directeur AZ Maria Middelares / auteur, docent en begeleider op vlak van lean management) heeft een bibliotheek aan boeken en literatuur op het vlak van management en leidinggeven (in de zorg) achter de kiezen. De term lean management duikt daarin steeds vaker op. Maar waar komt lean management nu eigenlijk op neer, en vooral, hoe ga je er concreet mee aan de slag?
 
 

Op zoek naar een nieuw evenwicht

 


 
Jef Staes (innovational speaker en auteur) ziet de wereld om zich heen steeds sneller evolueren. Snel innoveren is de boodschap, maar in veel organisaties lukt dit niet omdat dit enige flexibiliteit en doorzetting vereist van de medewerkers. In dit digitale tijdperk komt het er nochtans meer dan ooit op om als organisatie het potentieel van je medewerkers maximaal te benutten.
 
Bekijk meer videomateriaal over het seminarie van X-Care op de website van ZorgAndersTv.

 

Op zoek naar een specialist op vlak van HR in de zorgsector?

X-CareX-Care (www.x-care.be) is een all-round HR-dienstverlener binnen de zorg-en gezondheidssector. Projectsourcing, outplacement, assessment en HR-advies & coaching: ze verzorgen het totaalpakket.
 
Hou zeker en vast hun website in de gaten om op de hoogte te blijven van nieuwe events en seminaries.
 
 
 

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.