Doorbraak in behandeling regurgitaties en koemelkeiwitallergie

KMEA wordt vastgesteld bij ongeveer 5% van alle baby’s. Het farmaceutische bedrijf Menarini introduceerde op het 38ste congres van de Belgische Vereniging voor Pediatrie voor het eerst Novalac Allernova AR. Novalac Allernova AR is een unieke combinatie van enerzijds een doorgedreven caseïnehydrolysaat waarvan de doeltreffendheid bij KEMA bewezen is, en anderzijds behandeld maïszetmeel, dat het comfort van baby’s verbetert. Dat zorgt voor meer dan 60% minder reflux, een goede verzadiging en een ongewijzigde transit.
Baby’s die lijden aan KMEA krijgen speciale voeding zonder koemelkeiwitten toegediend. Van alle uitgaven voor babyvoeding bij de Belgische apothekers, bestaat 24 % uit anti-regurgitatiemelk, 27% uit hypo-allergene melk en 9% uit KMEA-melk . Het is echter moeilijk om regurgitaties van koemelkeiwitallergie te onderscheiden en de juiste melk uit te kiezen bij de apotheker. Het probleem ligt bij de regurgitaties: “Reflux, en dus ook regurgitaties en braken, maken deel uit van de mogelijke symptomen van KMEA en het is vaak niet mogelijk om te weten of het nu om zuivere, “primaire” reflux en regurgitaties gaat, dan wel om “secundaire” reflux en regurgitaties, als gevolg van KMEA. Daarom kan het in sommige omstandigheden aangewezen zijn om bij een vermoeden van KMEA de twee aandoeningen – reflux en regurgitaties – samen te behandelen”, verklaart professor Yvan Vandenplas, pediater aan de Vrije Universiteit Brussel.

Succesvol onderzoek

Novalac Allernova AR werd succesvol onderzocht bij zuigelingen die vaak regurgiteren en niet reageren op medicatie. De resultaten van dat onderzoek
werden gepresenteerd naar aanleiding van het 38ste congres van de Belgische Vereniging voor Pediatrie. Novalac Allernova AR is het enige efficiënt ingedikte doorgedreven hydrolysaat dat op dit moment verkrijgbaar is in België. “Het is een origineel en innoverend concept, dat de voordelen van een AR-formule combineert met die van een doorgedreven hydrolysaat”, aldus Professor Vandenplas.
 

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.