Typ om te zoeken

Geen onderdeel van een categorie

Nieuwe oplossing voor kalibratie van draadloze temperatuurtags

Delen

Wie in België gebruik maakt van een systeem voor condition monitoring, moet de tags één keer per jaar opnieuw kalibreren. Omdat dat veel tijd en geld kost, komt PHI DATA met een praktische oplossing: Calibration as a service. Ziekenhuis Sint-Trudo in Sint-Truiden en de apotheek van het UZ Leuven maken al gebruik van de nieuwe dienst.
 
Bij condition monitoring worden de temperatuur, vochtigheidsgraad en het CO2-niveau permanent gemeten en gaat er een alarm af wanneer de waarden afwijken. Het systeem is onmisbaar in alle sectoren waar ideale omstandigheden noodzakelijk zijn. Onder andere voedselverwerkende bedrijven, de gezondheidszorg en farmaceutische industrie maken er gebruik van, maar het systeem is ook te vinden in musea, datacenters, wijnkelders, serres en klaslokalen.
 

Eén keer per jaar opnieuw kalibreren

Volgens de regelgeving moeten in België de tags die voor condition monitoring worden gebruikt één keer per jaar opnieuw gekalibreerd worden. Dat kon tot nu toe op twee manieren. Ofwel kopen bedrijven elk jaar één nieuwe gekalibreerde tag met certificaat die ze gebruiken om hun oudere tags te controleren en aan te passen indien nodig. Daarvoor moeten ze alle tags die over de hele site verspreid liggen verzamelen, met maximaal tien bij elkaar leggen, enkele uren wachten tot de temperatuur gestabiliseerd is, via de software de tags één per één bijstellen, en dan alle tags opnieuw op de juiste plaats leggen. Optie twee is het inhuren van een medewerker van een geaccrediteerd labo die ter plaatse alle tags komt kalibreren. Beide werkwijzen vergen een grote investering, ofwel in tijd, ofwel in geld.
 

Onderhoudscontract

Daarom ging PHI DATA op zoek naar een andere oplossing. Die werd gevonden in Calibration as a (managed) service, een onderhoudscontract met een jaarlijkse vaste prijs per tag. Klanten die een dergelijk contract afsluiten krijgen elk jaar voor het verstrijken van hun certificaat een doos vol gekalibreerde tags, inclusief certificaat. De oude tags worden jaarlijks bij terugkeer gecontroleerd op slijtage en de batterijen van alle tags worden elke 2 jaar vervangen. Daardoor is de klant zeker dat zijn tags altijd werken en hoeft hij nergens meer op te letten.
 
 

Tags:

Je houdt waarschijnlijk ook van

Laat een commentaar na

Your email address will not be published. Required fields are marked *