Ziekenhuis Geel - Startschot Bouw_1

Drie extra verdiepingen voor Ziekenhuis Geel

Met afdrukken van grote en kleine handen in net gegoten beton, werden in Geel de bouwwerken aan de bestaande zijvleugel van het ziekenhuis symbolisch in gang gezet. Er komen drie verdiepingen bij. In 2025 zal Ziekenhuis Geel het nieuw kinderziekenhuis, een nieuw chirurgisch daghospitaal en een nieuw klinisch labo in gebruik nemen.

In Geel is het symbolische startschot gegeven van de bouwwerken aan de bestaande zijvleugel van Ziekenhuis Geel. Vera Celis, burgemeester van Stad Geel, en Féline Wouters, ambassadrice van het nieuw kinderziekenhuis, kregen samen met drie jonge patiëntjes, Robbe Lievens, Simon Dekoning en Yjenzo Claes, de eer om hun handdrukken te plaatsen in een stuk net gegoten beton. Dit stuk zal mee geïntegreerd worden in de muren van het nieuwe kinderziekenhuis dat in de drie extra verdiepingen zal komen.

“Voor ons was het erg belangrijk om ook kinderen te betrekken bij de officiële opening van de bouwwerken. Tenslotte bouwen we voor hén een nieuw kinderziekenhuis. Ze moeten in een warme omgeving terechtkomen waarin ze zich veilig voelen”, zegt Jan Flament, CEO van Ziekenhuis Geel.

Planeet Goudgeel

Het nieuwe kinderziekenhuis dat in de drie extra verdiepingen komt, wordt ingericht als Planeet Goudgeel. “Het is een beleveniswereld die de fantasie van kinderen van nul tot zestien jaar aanspreekt. Ze komen namelijk niet terecht in een klinische ziekenhuisomgeving, maar landen via een raket in een ruimtestation op Planeet Goudgeel”, zegt Jan Flament, CEO van Ziekenhuis Geel.

Voor de nieuwbouw krijgt Ziekenhuis Geel steun van de Vlaamse Overheid via subsidies van het VIPA (Vlaams Infrastructuurfonds voor Persoonsgebonden Aangelegenheden). Maar daarnaast zoekt het ziekenhuis nog extra middelen voor de aankleding en verdere inrichting van Planeet Goudgeel. Daarvoor kan het alvast rekenen op de steun en inzet van haar ambassadrice Féline Wouters. “Samen met mijn mama en papa knutsel ik al enkele jaren een fotozoektocht in elkaar waarvan de opbrengst integraal gaat naar het nieuwe kinderziekenhuis”, vertelt de 11-jarige jongedame.

Drie bijkomende verdiepingen

In de nieuwbouw wordt naast een nieuw kinderziekenhuis ook plaats voorzien voor een nieuw chirurgisch daghospitaal en een nieuw klinisch labo dat in samenwerking met de netwerkpartners zal geëxploiteerd worden. Het einde van de werken is voorzien voor eind 2024 en de ingebruikname voor begin 2025.

De eerste fase met enkele voorbereidende werken startte in juni en is intussen afgerond. Het plaatsen van de ruwbouw zal ongeveer één jaar in beslag nemen. Daarna volgt de afwerking. Daarbij worden het nieuwe kinderziekenhuis, het klinisch labo, het daghospitaal en de operatiezalen ingericht. Ook deze fase duurt ongeveer twaalf maanden. De drie bijkomende verdiepingen worden bovenop de bestaande zijvleugel gebouwd die momenteel onder andere het revalidatiecentrum huisvest.

Drie extra verdiepingen voor ZiekenhuisGeel

LEES MEER OP ZORGMAGAZINE.BE

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.