spoeddienst AZ Zeno

Spoeddienst AZ Zeno voelt ‘sterke stijging’ aantal patiënten tijdens zomer

Kustziekenhuis AZ Zeno voelt dat het zomervakantie is. In vergelijking met andere jaren merkt de spoeddienst een sterke stijging in het aantal patiënten. “Ook Covid-19 blijft aanwezig, zij het op de achtergrond.”

De spoeddiensten van AZ Zeno in de campussen van Knokke-Heist en Blankenberge draaien op volle toeren. De zomermaanden zijn er altijd uitdagend, maar dit jaar gaat het gepaard met een forse stijging van het aantal aanmeldingen op de spoedgevallendienst. “We weten dat het druk kan worden en breiden daarom onze capaciteit uit”, vertelt urgentiearts Stefanie D’Hollander. “Dat doen we met jobstudenten verpleging, administratie én met extra artsen. Zo proberen we de wachttijden voor patiënten te beperken.”

Extra werk

Er werden al 3.000 aanmeldingen op de spoeddiensten op beide campussen geteld. Verder trok de MUG reeds 82 keer uit in Knokke-Heist, de PIT (paramedisch interventieteam) van campus Blankenberge moest maar liefst 182 keer uitrijden in juli.

“De eerste zomermaand was opvallend druk. We zagen veel breuken en snijwonden. Ook komen er vaak toeristen over de vloer”, vertelt Mathieu Hinoul, hoofdverpleegkundige. “Covid blijft ook van de partij, zij het wel op de achtergrond. Mensen zijn minder ziek en ontdekken een besmetting vaak pas bij de screening voor opname. Het zorgt wel nog steeds voor extra werk”, vult D’Hollander aan.

LEES OOK OP ZORG MAGAZINE:

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.