Typ om te zoeken

HR In the spotlight

Duurzame veerkracht voor Brusselse zorgprofessionals

Delen

Van 1 tot 10 oktober vindt de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid plaats. Gedurende tien dagen zetten we samen in op het verhogen van onze veerkracht. Dit jaar gaat voor veel mensen gepaard met onzekerheid, angst of stress. Dat zien we ook bij de Brusselse zorgverleners. Huis voor Gezondheid biedt hen daarom gratis individuele of groepssessies om hen te leren omgaan met langdurige stress.

Wanneer de veerkracht op is …

Sinds eind 2017 zette de Brusselse netwerkorganisatie Huis voor Gezondheid met projectmiddelen van de VGC in op veerkracht voor zorgverleners. Tijdens de eerste coronagolf werd duidelijk dat de nood aan veerkracht bij zorgprofessionals hoog was.

Met de resterende projectgelden ondersteunden we het afgelopen voorjaar de Brusselse zorgprofessionals. Ze leerden via webinars en individuele of groepssessies online hoe ze hun angsten, piekeren en stress konden omzetten naar een sterkere versie van zichzelf.

Of zoals een apotheker het omschreef:

“Ik heb er mijn eerste sessie opzitten en het heeft ontzettend deugd gedaan. Het leek niet nodig, want we moeten sterk zijn, dé kapiteins die aan boord van het schip moeten blijven tot de laatste, voor anderen zorgen maar niet genoeg aan onszelf denken … Wel ik ben vandaag begonnen aan mijn plan: me-momentje ingelast, de planning herbekeken, … Ik heb een goed gevoel. Stapsgewijs, …”

Handvatten bij langdurige stress

De aanhoudende COVID-19 crisis maakt het extreem zwaar voor zorgverleners. Geen rust, extra maatregelen, langere dagen, angst voor je naasten, moeite om grenzen af te bakenen, … en het einde lijkt nog niet in zicht.

Huis voor Gezondheid lanceert dit najaar opnieuw een gratis psychologisch aanbod, één dat inzet op duurzame veerkracht. De focus ligt nu op zelfzorg en recuperatie, het omgaan met emoties en piekergedrag. Want ook onze Brusselse zorgprofessionals mogen goed voor zichzelf zorgen, en daar willen we hen bij ondersteunen.

Met dank aan:
Vlaamse Gemeenschapscommissie, LOGO Brussel, Huis voor Veerkracht, The Human Link, BRUCC 

Meer weten?

Contacteer Alev Akin, stafmedewerker Huis voor Gezondheid via [email protected] of 02 412 31 61.

Zie ook www.huisvoorgezondheid.be/zorgverlener/innovatie/duurzame-veerkracht-voor-zorgprofessionals. Meer tips op onze site of www.samenveerkrachtig.be.

Huis voor Gezondheid is de Brusselse netwerkorganisatie die zorgverleners verbindt, ondersteunt en aantrekt. Het Huis streeft naar een kwaliteitsvol zorgaanbod in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest voor de Nederlandskundige patiënt.

Huis voor Gezondheid vzw, Lakensestraat 76/7, 1000 Brussel – www.huisvoorgezondheid.be

Laat een commentaar na

Your email address will not be published. Required fields are marked *