Ecowater Systems Benelux lanceert in samenwerking met Hoshizaki Europe twee revolutionaire methodes voor de zorgsector

De eerste revolutie komt van Hoshizaki in samenwerking met Ecowater Systems, dat de ROX waterelectrolysers lanceert. Deze apparatuur maakt uit leidingwater én één van de best reinigende  producten  én een ontsmettingsproduct met sterke antibacteriële eigenschappen. “De verschillende stappen zijn als volgt: na de ontharding van het leidingwater, noodzakelijk voor afwas, wc, espresso en andere toepassingen, volgt een filtering door een membraam (RO of omgekeerde osmose) waardoor 98% van de opgeloste stoffen verdwijnen.  In dit staduim is het bekomen water reeds uitermate geschikt is voor het spoelen van glazen, borden, bestek, enz… Ze hoeven niet meer nagedroogd en opgepoetst te worden en bieden hierdoor een sterke besparing in de personeelskost. Tevens kan dit water ook gebruikt worden voor labo-toepassingen en als suppletie voor sterilisatie apparaten”

Twee afzonderlijke watertypes

“Deze waterkwaliteit dient eveneens als voeding voor de “ROX revolutie” die uiteindelijk twee afzonderlijke watertypes produceert. Aan de ene kant een licht zuur water waarin chloorgas is opgelost onder de vorm van chloorzuur dat als zeer sterk desinfecterend water kan worden gebruikt en zorgt voor een 100% hygiënische ontsmetting. Aan de andere kant een licht alkalisch water dat als reinigend en ontvettend water wordt gebruikt ,zoals een zeep, en toelaat  detergenten te vervangen. Beiden kunnen in aparte vaten worden opgeslagen. Dit zogenaamd E-water (electrolysed water) is dus vergelijkbaar met de traditionele reinigingsmiddelen maar is effectiever, kostenbesparend en goed voor het milieu. Door middel van een electrolyse proces wordt water en keukenzout omgezet in basisch en zuur water. Basisch water lost eiwitten en vetten op, terwijl zuur water (met chloor) ontsmet en de bacteriëngroei voorkomt.”

Certificaten en attesten

“Alle mogelijke certificaten en attesten zijn voorhanden. De meest gebruikte toepassingen zijn het reinigen en ontsmetten van keukens en keukenapparatuur, handen, toiletten en uiteindelijk het voedsel zelf. Inderdaad, het E-water is totaal onschadelijk voor mens en dier. Door E-water te gebruiken vermindert men bovendien op een drastische manier het gebruik van chemicaliën.”.

EPS 1000

Een tweede revolutie – de EPS 1000 – betreft een zeer speciale patroonfilter die maakt dat bacteriën (log 6), virussen (log 4) en cystes (log 3.5) worden tegengehouden in het water dat met op een bepaalde plaats gebruikt.

“Purification drinking water systems provide high-quality water for
worry-free drinking or cooking. This state-of-the-art purification
system improves the quality of water from both wells and municipal
water supplies.”

How a purification system works

“Household water is directed through a prefilter for filtration to
remove sediment, chlorine taste and odor, and particulate matter. The second stage removes all bacteria, viruses and cysts. The media will attract and kill all microorganisms through a patented blend of chemistries, and is certified by NSF and the state of California. This filter removes 51 VOC’s (Volital Organic
Compounds), including Lindane, Benzene, 2,4-D and Carbon
Tetrachloride.”

Features

• Bacteria, virus and cysts are removed from water supply.
• Minerals are retained in the water supply for improved taste and
better health.
• Doesn’t produce any waste water.
• Fail-safe shutoff – if the filter is exposed to high levels of bacteria
and viruses, it will automatically turn off the flow as it reaches
capacity instead of passing these contaminants through.
• The filters are enclosed for better sanitation and ease of
replacement.
• Changing filters does not require turning off the water, a simple 1/4
turn of the filter shuts off the water and the filter is released at the
same time.

Options

“Unique and elegant chrome, brushed nickel, oil-rubbed bronze,
white and black faucet styles available. System is expandable to 3, 4 or more system stages. May be customized to treat specific problem water needs,” besluit Frank De Munck.

 

Ecowater Systems Europe NV
Geelseweg 56
2250 Olen – Belgium
Tel: +32 (0) 14 24 71 50
Fax: +32 (0) 14 24 71 10
Mobile: +32 (0) 474 92 00 34
[email protected]
http://www.ecowater.be

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.