Eddy Aerts en Wouter De Ploey

Eddy Aerts neemt fakkel CEO bij ZNA over van Wouter De Ploey

Eddy Aerts, huidig algemeen directeur Financiën & Aankoop, start 1 december als CEO van Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA). Na zeven jaar geeft Wouter De Ploey om persoonlijke redenen de fakkel door.

Eddy Aerts zal ZNA leiden tot de fusie met GZA Ziekenhuizen. Die staat gepland voor 1 januari 2024. Daarna wordt Willeke Dijkhoffz CEO van het nieuwe ziekenhuis ZAS (Ziekenhuis aan Stroom).

Wouter De Ploey was sinds 1 oktober 2015 het hoofd van ZNA. Gedurende die zeven jaar zette hij zijn stempel op verschillende projecten, zoals de bouw van het nieuwe ziekenhuis ZNA Cadix, de invoer van het elektronisch patiëntendossier en de fusie met GZA. “Om persoonlijke redenen zet ik een stap terug”, laat De Ploey weten. “Met spijt in het hart verlaat ik dit schip, maar ik weet dat het ziekenhuis een geweldige bemanning heeft en koers ligt naar een mooie toekomst.”

Eddy Aerts studeerde economie aan de KU Leuven en de Katholieke Universiteit Brussel en behaalde een MBA aan INSEAD. Hij startte zijn loopbaan bij McKinsey en werkte daarna als CFO bij onder meer Matexi, Acromet en Vedior Nederland. In 2019 kwam hij aan boord bij ZNA. Hij werkte er tot nu toe als algemeen directeur Financiën & Aankoop.

LEES OOK OP ZORG MAGAZINE:

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.