cms_mockup_zorgmagazine.jpg

Een cloud-oplossing voor de administratieve cyclus in de zorg

Cerussa Document Flow afgestemd op de noden van de zorgsector: Document Flow” van Corilus, een online platform dat papieren documenten omzet naar digitale bestanden en de administratieve cyclus binnen de voorziening automatiseert. “Corilus helpt al meer dan 30 jaar woonzorgcentra, apothekers, artsen en andere zorgprofessionals te informatiseren. We voorzien onder meer digitale oplossingen voor medicatieschema’s, zorgdossiers en facturatie. Gebaseerd op die jarenlange ervaring en met behulp van de technische kennis van Arco, ontwikkelden we Cerussa Document Flow, speciaal aangepast aan de noden en behoeften van zorgorganisaties.”, aldus Patrick Vrydaghs, Business unit manager Elderly Care bij Corilus.

Patrick Vrydaghs: “Cerussa Document Flow is een cloudoplossing waarin alle aankoopfacturen bewaard en verwerkt worden. Wanneer een nieuwe factuur ingescand wordt of per e-mail in pdf wordt ontvangen, gaat die automatisch naar de afdelingen die goedkeuring moeten geven. De goedkeurders krijgen bij de factuur een handig overzicht met details van de factuur, zoals de leverancier, het bedrag, de betaaltermijn enzovoort. De factuur kan goed- of afgekeurd worden en een extra goedkeurder kan nog toegevoegd worden. Na de validatie komt het factuurbestand bij de boekhouding terecht waar het automatisch ingeboekt wordt.”

Bestelmodule

Aan die aankoopfacturatiemodule kan ook een bestelmodule gekoppeld worden. Als er door iemand een bestelbon opgemaakt wordt, gaat het document naar de goedkeurders en wordt het vervolgens verstuurd. Wanneer de factuur van die bestelling toekomt, kan er teruggekoppeld worden naar de bestelmodule om te controleren of de gegevens op de factuur overeenkomen met wat er besteld en geleverd werd.

Patrick Vrydaghs: “Het administratief en boekhoudkundig personeel moet zich nu niet meer bezighouden met het controleren, kopiëren, opsturen en opvragen van facturen. Alles gebeurt automatisch in de cloudoplossing Cerussa Document Flow. Het proces kan eenvoudig online gevolgd worden, van op gelijk welke locatie. Dat zorgt voor een grote tijdwinst voor zowel de administratieve dienst als voor de goedkeurders.”

Meer tijd, meer ruimte

Behalve tijd bespaart een zorgvoorziening ook opslagruimte. Arco heeft een erkend digitaal archief voor facturen. Het tijdperk van de kasten vol classeurs die jarenlang bewaard moeten worden, is dus voorbij. Zorginstellingen met verschillende vestigingen, hoeven niets meer via de post door te sturen, maar kunnen eenvoudigweg in de cloud werken vanuit één enkele centrale boekhouding.

Patrick Vrydaghs: “Ook vanuit de overheid wordt meer en meer gedigitaliseerd. Tegen januari 2017 zal de facturatie bij overheidsopdrachten van de Vlaamse overheid al volledig elektronisch zijn en eind 2018 geldt dat voor alle overheden. Cerussa Document Flow biedt zorgvoorzieningen de kans om mee te gaan in die digitalisering.” 

Meer info via: www.corilus.be

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwbrief.