Eén rusthuiscampus voor Kalken en Laarne

Het ontwerp van de nieuwe campus komt van architectenbureau AMV Architecten uit Wetteren.  In het totaal gaat het om 99 eenheden, verdeeld over twee fasen. De eerste fase biedt plaats aan 48 bewoners, verdeeld over acht leefgroepen waarbij gezelligheid en huiselijkheid centraal staan. Deze leefgroepen zijn verdeeld over drie afdelingen. Uitgangspunten bij de ontwerpopdracht waren een zo functioneel mogelijk woonzorgcentrum, een aangename woon- en leefplek voor bewoners, bezoekers en personeel en zeker een maximaal geïndividualiseerde zorg. De bewoners worden verzorgd volgens hun individuele noden, met de nodige aandacht voor privacy, zelfbeschikkingsrecht en inspraak. Kortverblijf Een nieuwigheid voor de gemeente Laarne is dat er ook enkele plaatsen voorzien zijn voor kortverblijf. Deze verblijven zijn bedoeld voor ouderen waarvan de familieleden of andere mantelzorgers tijdelijk niet aanwezig kunnen zijn. De ruwbouwwerken voor de eerste fase startten in september 2006 en hebben dus bijna drie jaar in beslag genomen. Volgens Githa Praet, secretaris van OCMW Laarne, was het niet steeds eenvoudig de diverse bouwfasen mooi op elkaar te laten aansluiten, maar het resultaat mag volgens haar zeker gezien worden: een hedendaags gebouw aangepast aan de behoeften van de 21ste eeuw. Tweede fase Snel na de verhuis en de officiële opening werd al gestart met de afbraak van het oude rusthuis in Kalken. Bedoeling is om in augustus te starten met de werkzaamheden voor de tweede fase. Bouwbedrijf Floré, dat ook hoofdaannemer was van de eerste fase, neemt ook de ruwbouwwerken voor deze tweede fase voor zijn rekening.  De verhuis van de bewoners van het oude rusthuis van Laarne naar deze tweede fase is voorzien voor begin 2011. (RNP)

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwbrief.